Rumunská sarma
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 052 kJ / 2 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,48 g |
Tuky | 121,22 g |
Vláknina | 7,05 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 126,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle Kluků v akci. Je to pokrm z rumuského Banátu, z obce Svatá Helena.
Sarmu jsem vždycky dělávala tak, že jsem povařila čerstvé zelné listy v octové vodě. Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2011 19:38
To by mě moc chutnalo. Posílám boďana.
20. 11. 2011 18:42
Žížalo, sarmu taky dělávám, téměř totožně a recept mám od manžela mé sestřenice, který je Rumun a u nich jsem to kdysi jedla poprvé a moc nám chutnalo-recept jsem si vezla domů, já to dělám z čerstvých listů zelí přelitých vařící vodou, oni to měli z těch kysanýchdávám ti 6.bod
20. 11. 2011 18:00
rebeka: O čem je řeč?
20. 11. 2011 17:47
zizala: a co že to nemůžeš slíbit..
20. 11. 2011 17:36
rebeka: Tak to nemůžu slíbit, neb se mi v lebkovně asi usadil ten Němec, co má nezapamatovatelný jméno
20. 11. 2011 17:30
zizala:ach jo..tak letos už to neklapne, páč jsme nakládali před dvěmi týdny..no nic..prosím, připomeň mi to nabudúce
20. 11. 2011 17:27
rebeka: Naďo, nemohla, bo píšu, že jsem to letos poprvé zkoušela z naložených . Ocet (nejlépe asi vinný) má chuťově připomínat to kysání, ale není to úplně ono. Originál je holt originál
20. 11. 2011 17:25
maris: však čekám, jestli se ozve.
20. 11. 2011 17:23
já jsem četla Sama ze Svaté...
a tos nemohla jako poradit dřív..to s těma zelovýma listama basama fusama
já to taky dělávám velmi podobně, balím do listů z čerstvého zelí, které ale blanžíruju ve vodě bez octa..jaký ten tam má význam, prosím
vypadá to hezky a já mám hlad
a tos nemohla jako poradit dřív..to s těma zelovýma listama basama fusama
já to taky dělávám velmi podobně, balím do listů z čerstvého zelí, které ale blanžíruju ve vodě bez octa..jaký ten tam má význam, prosím
vypadá to hezky a já mám hlad
20. 11. 2011 17:20
Mám moc ráda tyto kombinace. Zkontrolovat recept by mohla naše Betinka, která odtamtud pochází+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 12 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 3 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 4 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 4 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 5 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 5 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 6 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 8 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 8 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Jak připravit nejlepší domácí kysané zelí. Co musíme dodržet a jaké podmínky splnit, aby se povedlo a vydrželo co nejdéle
Další recepty
Tématické fráze: rumunské národní jídlo sárma recept plněný zelný list rumunsko sárma rumunská jídla balené zelí v receptech rumunské jídlo balené zelné listy balene zeli rumunske recepty jugoslávská sarma rumunské jídla rumunská kuchařka mail scarma.it loc:cz rumunská jídla recepty recept sarma sarmy kluci v akci sarma zelný salát kluci v akci recept na balene zeli
Suroviny: listy zelné kysané, ocet, voda, sůl, cibule, olej, maso mleté, pepř, paprika sušená sladká, sůl, rýže, kopr, rajče loupané, chléb bílý, smetana kysaná
Rumunská sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ2B
40 názorů