Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášková polévka (krém) s krutony

Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle našeho receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je polévka lahodná a hebká, doplnit ji můžete křupavými krutonky.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

3. 1. 2012 14:17

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 373 kJ / 1 762 kcal
Bílkoviny39,58 g
Tuky122,37 g
Vláknina28,70 g
Cholesterol 363 mg
Sodík 756 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy112,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept je z knihy "Prostřeno bez servítků" od Zdeňka Pohlreicha "Hrášková s krutony".

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miquel Miquel

6. 1. 2012 10:45

Pajaska:samozřejmě že mi to nevadí:-)

Pajaska Pajaska

6. 1. 2012 09:10

Tak tuto polévku jsem podobnou už zkoušela a můžu potvrdit,že je boží.Moc chutná.:yes::yes::yes: Je čas zopakovat a vyzkoušet tuto verzi,maličko se liší od zde podobného receptu,kde není muškát a je brambor.Já dělala už polévku od Nigely Lawson a tato je jí hodně podobná.;-)Jestli najdu fotku,dovolím si přidat,jestli neva.:-8
Pro lomačku - samozřejmě,že je na každém,jak se k receptu postaví,ale jestli můžu radit,tak pokud se nechceš jen najíst ,ale vychutnat si hebkost této polévky,tak přeceď.Je to pak vážně o level výš.;-);-)

mysulka mysulka

4. 1. 2012 13:33

:-p:yes::yes::-K

rebeka rebeka

3. 1. 2012 19:47

krém jak víno;-):-p:-):yes:

Miquel Miquel

3. 1. 2012 18:26

lomačka:Protože je to recept od Pohlreicha a ne od Babici:-D Samozřejmě že se to nemusí cedit, ale já osobně když si dám krémovou polévku tak očekávám že bude jemná bez jakýchkoli kousíčků ;-)

lomačka

3. 1. 2012 17:25

Proč to ještě cedit, když stačí jen rozmixovat? Myslím že bude hutnější :-)

vseumel

3. 1. 2012 15:48

:yes::-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hrášková krémová polévka hrachová polévka krémová krémová hrachová polévka hrášková polévka od pohlreicha krémová hrachová polévka od pohlreicha kremova hrachová polévka recept krémová hrášková polévka hrášková polévka krémová krutony do polévky krémová hrášková polévka recept hrášková polévka s krutony hrachová krémová polévka polévka z čerstvého hrášku polévka z hrášku hrášková polévka ze zeleného hrášku krémová hrachová polévka od polreicha polevka ze zmrazeneho hrasku hrachova polevka ze zmrazeneho hrasku zelený hrášek recepty polévka hrášková

Suroviny: hrášek mražený, vývar kuřecí, cibule, máslo, smetana na vaření, ořech muškátový, chléb toustový, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Hrášková polévka (krém) s krutony

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jODv