Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj chleba - favorit č.1

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2012 22:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 379 kJ / 2 003 kcal
Bílkoviny62,80 g
Tuky12,78 g
Vláknina32,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy392,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Základ těsta se odvíjí od receptu Merylas /Farmářské bagety nebo bulky/ a různým přidáváním ingrediencí jsem docílila chleba, který peču nejčastěji a je pro nás a naše známe jednička. Vydrží být několik dní velmi měkkoučký a vláčný. Vůbec není suchý:-)

Pokud nevlastníte pekárnu, tak můžete tento chleba samozřejmě udělat i ručně. Není to tak pracné, protože těsto je volnější. Můžete do těsta též přidat škvarky, cibuli, česnek, bylinky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

NStefancinova

2. 2. 2012 16:52

:-KIvetko tak jsem Tvůj recept vyzkoušela, vlastně už několikrát je úžasnej,můj manžel je konzervativní jen tak mu nějaká novinka nejede, ale tento chlebíček jí. Bydlíme na samotě a já teď nebudu muset obden jezdit pro čerstvej chleba. Ještě jednou děkuji:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

vybusna vybusna

2. 2. 2012 14:42

ten chlieb je absolutne dokonaly.......fantasticky....!!!

janatka janatka

1. 2. 2012 10:42

BILKOVAI:BUDEŠ mít asi pravdu v tom,že to může být těmi brambory,ale už při hnětení těsta v pečce jsem musela přidat mouku,protože to bylo řidší.Snažím se jinak dělat vše přesně receptu a s tekutinou dělám velmi opatrně,už se mi totiž několikrát stalo,že co bylo uvedeno v receptu(tekutina) mi poté moc nesedělo,poté zase mouka váže každá jinak,člověk si to musí vyzkoušet!!!;-)Určitě vyzkouším znovu,vůbec jsem na tento recpt nezanevřela::-)

BILKOVAI BILKOVAI

31. 1. 2012 16:21

Janatko, děkuji, že jsi recept vyzkoušela. Na tvaru až tak nezáleží, hlavně aby chutnal. Ten chleba nemá být mokřejší. Je vláčný, ale v žádném případě mokřejší. Nevím, kde se stala chyba. Možná je to druhem brambor, moukou nebo to mělo být v troubě déle.... Snad příště se podaří k obrazu Tvému;-)

janatka janatka

31. 1. 2012 12:45

Tak už i já jsem tento receptík vyzkoušela a uvařila brambory nepoužila jsem tu kaši v prášku,jak jsem se ptala v dotazech jestli ji lze použít.Nebyla jsem líná:-DMalinko se mi rozjel a měla jsem ho takový jako jirholu:-)takovou šíšu.Krásně křupavoučká kůrka,svěží,ale je malinko mokřejší.Mne to nevadí a posílám bodík.Mrzí mne ,že nemohu také přispět fotečkou,ale foťák pořád nefunguje:-/.

BILKOVAI BILKOVAI

30. 1. 2012 19:38

Mirko, body nejsou tak důležité, i když po pravdě potěší.:-8 Ale více mě potěší, když recept chutná.:-)) To mám potom opravdu velkou radost, když můžu udělat někomu jinému radost. Jejdanáčku, to jsem se do toho nějak zamotala:-D;-) Měj se na Floridě krásně a přeju Ti hodně inspirace z těchto stránek. Jsou opravdu skvělé:yes:

Chtela jsem ti Ivetko udelit bodik

30. 1. 2012 19:29

... jenze se mi nepodarilo se prihlasit:-?, to bude asi kvuli tomu, ze jsem na Floride. No nevadi ... presto ti davam 100 bodiku alespon takto soukromne!!!:yes: ... smich!
Mirka

Miluji tento chlebik!!!

30. 1. 2012 19:22

Sama jsem si to take tak skloubila vsechno dohromady. Uz jsem vyzkousela snad 15 ruznych variant, ... ale tento se osvedcil nejlip! Dokonce jsem zkousela pridat i sodu bicarbonu, nebo kypr. prasek ... ale to je uplne zbytecne, pokud se pouziji varene brambory, nebo treba i susene brambory v prasku. Ja akorat nepecu chleba na papire. Vymazu si plech poradne sadlem. A potiram jej pri peceni mirne osolenou vodou 4x. Nepecu jeden veliky, ale dva kulate, mensi. Jeden snime jeste tyz den a druhy obycejne podaruji svym americkym kamaradum. Oni nazyvaji tento chleba -RUSTIC. Tady na Floride jsem zatim neshanela zadne chlebove koreni, ale pouzivam, kmin, tymian, pepr, sul a nekdy misto kminu cesnek a vmicham do testa vypraneny bacon, nasekany na kousicky ... krasne to voni! Take je moc dobry s uprazenou cibulkou a nebo s pazitkou!
Jinsi chleba mi uz ani moc nechutna ... snad jeste tak PUMPERNICKEL.
Zdravim!Mirka

BILKOVAI BILKOVAI

30. 1. 2012 17:04

Jirholu:-8;-)

jirholu jirholu

30. 1. 2012 16:39

Iveto, můj muž už jiný chleba nechce :-D, tento mu chutná ještě víc, než ten bez hnětení - ten je taky dobrý, ale není tak vláčný :-* Ještě jednou velké díky za prima recept ;-):yes:

BILKOVAI BILKOVAI

30. 1. 2012 16:34

Jiřinko těší mě, že jsi recept vyzkoušela a ještě víc mě těší, že Tě nezklamal. U nás tento chleba mizí rychlostí blesku.:-O Doma už ani jiný nechtějí. Děkuji za pěkné fotečky:-)):-K

jirholu jirholu

30. 1. 2012 16:29

Dnes jsem tento vynikající:-p:yes:chleba pekla podruhé. Je neskutečně dobrý:-p, po celou dobu krásně měkký a vláčný:yes::yes:Děkuji za recept:-K:yes: Přidávám fotky:-D, bodík už jsem dala dříve ;-):-K

Sarovka

30. 1. 2012 12:41

Iveto, chléb vypadá naprosto úžasně:-K:yes: A fotka s vepřovkou tomu dává šmrnc;-):-p Musím vyzkoušet oboje:-D

mysulka mysulka

28. 1. 2012 10:15

Ten je:yes: určitě vyzkouším:-K:-K

BILKOVAI BILKOVAI

27. 1. 2012 11:36

Petdoly a pokud ho nesníte, tak vláčný bude ještě dlouho;-)Děkuji , že jsi vyzkoušela a za krásné fotečky taky velký dík:-K

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vláčný chléb pumpernickel recept vlacny chleba chlebové koření recept můj favorit domácí favorit konzistence těsta na chleba konzistence chlebového těsta tuhé těsto na chleba muj favorit c.1 chleba ktery vydrzi vlacny chleba bez hnětení videorecept chleba videorecept můj nejlepší chleba č. 1 sama doma recepty chleba z domací pekárny konzistence chleba chléb z pekárny videorecept je lepší na chleba řidší konzistence? chleba za 20 minut chleba z obyčejne hl mouky do pekárny

Suroviny: voda, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín drcený, ocet, brambory, sůl, cukr, koření chlebové, droždí čerstvé,

TopRecepty.cz

Můj chleba - favorit č.1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Yp1

Naposledy jste si prohlédli