Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj chleba - favorit č.1

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 1. 2012 22:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 379 kJ / 2 003 kcal
Bílkoviny62,80 g
Tuky12,78 g
Vláknina32,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy392,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Základ těsta se odvíjí od receptu Merylas /Farmářské bagety nebo bulky/ a různým přidáváním ingrediencí jsem docílila chleba, který peču nejčastěji a je pro nás a naše známe jednička. Vydrží být několik dní velmi měkkoučký a vláčný. Vůbec není suchý:-)

Pokud nevlastníte pekárnu, tak můžete tento chleba samozřejmě udělat i ručně. Není to tak pracné, protože těsto je volnější. Můžete do těsta též přidat škvarky, cibuli, česnek, bylinky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mia2404 mia2404

25. 1. 2012 13:34

pekný chlebík :-p +1:yes:, ale varený zemiak by sa nedalo nahradit práškom na zemiakovú kašu??Nemám stým skúsenosti iba na vianoce som dostala pekáreň takže zatial iba skúšam s menšími nepodarkami :-(

zizala zizala (moderátorka)

25. 1. 2012 13:12

Vypadá báječně :-p:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 1. 2012 12:25

:-)nádherný chleba! To, že je vláčný několik dnů, mají na svědomí brambory v těstě - taky je ráda přidávám:yes::yes:

spagetka spagetka

25. 1. 2012 11:53

Recept se mi líbí, takže těsto je jaksi řidčí, měkčí. Hm, že se mi té vody zdá dost,ale každopádně vyzkouším.:yes::yes::yes:
Jani R.: na kynutí ošatku nepotřebuješ (i když je lepší) stačí miska kulatého nebo podlouhlého tvaru, ppřípadně nějaká kameninová forma např. na vánočku;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 1. 2012 11:07

BILKOVAI: Když já nemám tu ošatku:-(, hned bych ho prubla:-(. Teď ale nejím chleba, ani rohlíky a tak bych ho musela asi podarovat dceři;-), Láďa sám by ho nesnědl.

janatka janatka

25. 1. 2012 10:15

myslíš ,že můžu použít bramborové těsto v prášku????díky

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

25. 1. 2012 09:49

:-K:yes::yes::yes: K pečenému kolenu, na které se chystám, bude tento chlebík ideální! Kůrčička nádherná!

BILKOVAI BILKOVAI

25. 1. 2012 08:59

Opraveno, děkuji za upozornění:-K

suslajda suslajda

25. 1. 2012 08:07

;-)nádherný chlebík:yes::yes:+8

plotna plotna

25. 1. 2012 01:37

Chlebíček vypadá famózně.Ale já ho peču často dost na rychlo,takže bych měla problém s tím bramborem.Ale za tenhle dávám bod.:-K:yes:

Patricie

25. 1. 2012 00:00

:-KChleba je velice pěkný, ale oprav si droždí. Jde zřejmě o gramy.

Zdenka1

24. 1. 2012 23:56

Pěkný chlebík:yes:, to droždí se dává čerstvé:-? Předpokládám, že to bude asi v gramech, ne:-?

jirholu jirholu

24. 1. 2012 23:55

Chleba vypadá moc pěkně;-), ale nemá tam být 25-30 gramů droždí místo uvedených dkg :-? :-O

rebeka rebeka

24. 1. 2012 23:07

:-O:-O:-O krindy pindy:-O:-O:-O ten je krásný..ta kůrčička..jak dubová kůra..ten bude famosně papatelně úžasný:-O:yes::yes::yes::-p;-)
už to tisknu..to se nedá svítit..aj boda dám..mě na nějakém bodě nesejde..a lakomá..to teda nejsem ani omylem:-8:-D:-D:-D;-)
jo..a ta poslední fotka..ta je přímo k sežr..í:-D:-p:-p:yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

24. 1. 2012 23:07

Jani, ten je pro nás č. 2 , ale dlouho byl taky favorit.:yes: On je strašně moc dobrý čerstvý, ale na druhý den už to jaksi není ono.Je mokřejší, těžší. Chleba bez hnětení dělávám , když mám pozvané hosty a vím, že se sní hned. Např. na grilovačku.To všichni chrochtají blahem a chtějí recept. Ale tento chleba je "praktičtější". Je lehký a měkký několik dní a vůbec se nedrobí.:-*:-p

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vláčný chléb pumpernickel recept vlacny chleba chlebové koření recept můj favorit domácí favorit konzistence těsta na chleba konzistence chlebového těsta tuhé těsto na chleba muj favorit c.1 chleba ktery vydrzi vlacny chleba bez hnětení videorecept chleba videorecept můj nejlepší chleba č. 1 sama doma recepty chleba z domací pekárny konzistence chleba chléb z pekárny videorecept je lepší na chleba řidší konzistence? chleba za 20 minut chleba z obyčejne hl mouky do pekárny

Suroviny: voda, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín drcený, ocet, brambory, sůl, cukr, koření chlebové, droždí čerstvé,

TopRecepty.cz

Můj chleba - favorit č.1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Yp1