Krkovička pečená po staročesku
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Dokonalá jídla ze základních surovin, například jako tato pečená krkovička s kořenovou zeleninou. Čím více péče jí věnujete, tím lahodnější chutí se vám odvděčí.
Postup přípravy
-
Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni
-
TIP Jak dlouho vařit brambory, aby nebyly tvrdé nebo rozvařené?
Poznámka autorky receptu
Recept mojí kamarádky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2024 13:35
Zeleninu jsem rozmixovala
14. 1. 2024 09:22
12. 12. 2021 08:45
11. 12. 2021 15:52
recept a návod je skoro podle toho jak jej dělám. Je to naše ,,spolehlivé jidlo na svátek i pro návštěvu, a vždy má ´úspěch.
TENTO RECPT JE VÝBORNÝ, ZEJMÉNA PRO TY CO HLEDAJÍ CO UVAŘIT.
Jen malou způsob, nedávám vodu, ale vždy teplý zeleninový vývar. Voda víc neutralizuje výpek, OCHLADÍ PROSTOR, ale zase je to věcí autora A I PODLE TROUBY-PLYNOVÁ, ELEKTRICKÁ.
U tohoto je krásné a jedinečné, že krkovice má vrchní vrstvu krásně opěčenou, a přitom celá pečeně uvnitř je šťavnatě propečená, a navíc kásné barvy.
Byl jsem nedávno v Ratíškov icích v jedné restauraci, kde jsem chtěl podobné, ale byl jsem zklamán. Maso bylo studené, krkovice po vrchu byla hoooodně tmavá a uvnitř naopak do červena. Naopak bramborové knedlíky byly excelentní a teplé.
Proto, když dělám tuto mňamisku, krkovičku krájím až na stole a podávám na vyhřáté talíře.
Příloha? , knedle všeho druhu a zelí nebo jen se šťávou.
Jsem rád, že takové recepty se tady uveřejňují , neb je to EŇO ŇUŇO MLASK
. ,,toš tak,,
15. 10. 2017 20:58
26. 9. 2017 06:46
25. 9. 2017 22:15
3. 10. 2014 19:05
30. 4. 2014 13:51
1. 4. 2014 13:16
7. 2. 2012 21:17
5. 2. 2012 08:39
5. 2. 2012 06:36
4. 2. 2012 21:27
4. 2. 2012 21:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 3 minutami
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 4 minutami
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 35 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečená krkovice krkovička po staročesku krkovice po starocesku pečená kančí krkovice pecena krkovicka krkovička staroceska krkovicka krkovice vepřové po staročesku krkovička recepty staročeská krkovice krkovice recepty krkovice pečená recept na pecenou krkovici pečená krkovička recept pečená krkovice recept veprova krkovice po starocesku krkovička pečená recepty z krkovice příloha k pečené krkovici
Suroviny: krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, olej, koření staročeské, tymián sušený, mouka hladká
Krkovička pečená po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXRw
28 názorů