

Zapečené palačinky se špenátem
Suroviny
- špenát
- anglická slanina
- tvrdý sýr
- Na palačinky:
- vajíčko
- mouka
- mléko
- sůl
Postup přípravy receptu
Uvaříme špenát, jak jsme zvyklí. Usmažíme klasické palačinky.
Do zapékací misky vymazané máslem naskládáme zatočené palačinky naplněné špenátem pěkně vedle sebe. Zasypeme na kostky nakrájenou a opečenou anglickou slaninou a vrstvou tvrdého sýra (skvělá je i niva). Dáme zapéct do trouby, aby sýr udělal hezkou zlatou kůrčičku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené palačinky se špenátem
-
Po dlouhé době jsem oprášila oblíbený recept.Anglickou slaninu jsem nedávala,do palačinky se špenátem jsem vložila párek,posypala sýrem,každou pokladla kouskem másla a dala zapéct.Výsledek výborný
-
mmmaaaccciiikkk: Do palaciniek sa kypriaci prášok nedáva.
-
A kypřicí prášek se tam nedává?
-
moc dobre
ted jsem dodelala..dala jsem dovnitr jeste platek hermelinu,zalila to rozkvedlanym vajickem se smetanou a dala zapect.
davam bodika..
-
Vynikající
, přidávám foto, jestli můžu a přidávám bodík, dala jsem do směsy se špenátem ještě kuřecí masíčko, ale bez kuřecího by to bylo taky bomba
-
Nádhera!
-
tiež robím a dávam do nich aj kuracie mäso+špenát výborná mńamka
-
Fantazie!!!
A voňavá k tomu...
Stopro bodíkuju!
-
Tamarkaa, slanina je tuk, mäso je bielkovina, takže slanina nie je mäso
Ale aj keby bola, v prípade jedál sa jedlá, kde je len slanina, radia do kategórie bezmäsytých jedál. Zvlášť, keď je tá slanina len ako príchuť. -
Slanina je maso.