Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková sekaná

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

18. 2. 2012 09:10

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nutriční hodnoty

Energie8 351 kJ / 1 996 kcal
Bílkoviny73,89 g
Tuky28,83 g
Vláknina53,30 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 760 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy336,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept som našla na www.zdraverecepty.cz a dakujem petram, že ma na túto stránku upozornila.

Sekaná bola výborná aj studená s kyslou uhorkou a čatní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 2. 2012 13:42

tejaja: ale na obalu pohanky je "vaříme cca 20 minut", takže jsem ji také předvařila a dala do peřin. Ona mi chutná i samotná a dochucená jako na bramboráky je skvělá;-)

tejaja tejaja

18. 2. 2012 13:35

Janina123: pohánka sa variť nemá, ničí sa totiž rutín, ktorý je na pohánke najvzácnejší. Takže určite nevariť. Lenže pozor, vriaca voda z konvice nie je vriaca. Treba uvariť vodu na sporáku, ihned zaliať a zabaliť dobre. Balím do paplóna a druhým ešte prikryjem. Bude to určite mäkké. Len zase netreba pod mäkkou pohánkou rozumieť niečo rozvarené. Semená musia byť celé, ale tvrdé určite nebudú. Používam tepelne brúsenú pohánku a nie je tvrdá. ;-)
Janka, tiež som mala obavy, ale drží to pekne spolu, dobre sa to krájalo. Pozri na fotkách.;-) Recept som presne dodržala, lebo som to ešte nerobila, a tak aby som videla, aké to má byť.

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 2. 2012 13:31

No, já si chtěla udělat tady z toho receptu placičky a osmažit je, jako bramboráky. Nedala jsem 2 vajíčka, ale pouze 2 bílky a nepřidala jsem strouhanku. Tak asi to příště budu muset udělat, protože to nedrží pohromadě;-)

Janina123

18. 2. 2012 13:15

Pohanku dělám velice často, ze začátku jsem podle některých receptů pouze zalila vřelou vodou a dala "odpočívat" i déle než na 30 minut, ale vždycky zůstala tvrdá. Kolegyně mi poradila vařit pohanku velice pozvolna !! 15-20 minut v poměru 2:1, voda:pohanka, všechna voda se vsákne do pohanky a ta je měkká a dobrá.
Pokud má jít pohanka do "masy" měkká, určitě nezměkne postupem, jaký uvádíte.
www.zivotosprava.cz/index.php?akce=clanek&id=5

majda 2

18. 2. 2012 13:14

Pohanku se chystám vyzkoušet,tak se mi tento recept zrovna hodí!:yes:+5

pipre pipre

18. 2. 2012 12:34

Pohanku dělám už častěji, tento recept se mi líbí.:yes:+4

mysulka mysulka

18. 2. 2012 12:20

:-p:yes: pohanku mám ráda, pěkný recept:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 2. 2012 10:35

Terezko, jak to drží pokupě? Já jsem se s pohankou seznámila teprve nedávno a moc mi chutná. Ještě si o ní musím najít nějaké informace, momentálně vím jen to, co je napsáno na sáčku:-8 a taky, že má poměrně dost sacharidů ve 100g. Jinak určitě vyzkouším;-)

zizala zizala (moderátorka)

18. 2. 2012 09:28

:-p:yes::yes: pohanku jakkoliv ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bezmasá sekaná recept na pohankovou sekanou pohanková sekaná s masem sekaná bez masa bezmasá sekaná recept zdrava sekana pohanková sekaná bez masa pohanková sekaná bez masa sekana z krup pohonaková sekaná zdraverecepty.cz zdraverecepty pohanka zdraví recepty na bezmasou sekanou předpis na sekanou domácí sekaná s pohankou sekaná z masa a pohanky recept na seknanou z pohanky pohanková sekená pohanka recepty-sekaná

Suroviny: pohanka, vločky ovesné, vejce, česnek, cibule, strouhanka, majoránka, olej, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Pohanková sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZnz