Pizza - základní předpis

toprecepty.cz Kuchař:

Pizzy 21 názorů

510

Suroviny

Základní těsto:
400g hladké mouky
20 g droždí
200 ml vlažné vody
30g rozpuštěného rostlinného tuku
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech přísad vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teple půl hodiny kynout.

  2. Pak je rozdělíme na osm dílů a z každého dílu vyválíme kulatou placku o průměru 16 cm.

  3. Pizzy poklademe oblohou a pečeme v předehřáté troubě při 225 stupních 20-25 minut.

  4. Základní těsto obkládáme šunkou, houbami, rajčaty, rybičkami, cibulí a česnekem, nesmí chybět sýr a koření bazalka nebo dobromysl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pizza - základní předpis

  • Jan Hora Jan Hora

    zizalka009: správná doba kynutí je 24 hodin minimálně :-))

    Odpovědět

  • jenicek jenicek(neregistrovaný)

    super žrádlo:-):-((

    Odpovědět

  • Janina123 Janina123

    ..obávala jsem se těstovité pizzy, jak píše Markéta, protože mi nakynuté těsto přišlo řidší, ale výsledek byl velice dobrý, vyšla mi tenká pizza, dělala jsem jí se žampiony, které jsem lehce podusila na pórku plus koření, posypala jsem sýrem..opravdu dobré, dneska pro úspěch musím zopakovat znova, doufám, že se mi povede jako včera :yes: ..jo a do těsta jsem použila olej místo rostlinného tuku a droždí rozdrobila do mouky, žádný kvásek a těsto krásně nakynulo.

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Včera jsem pekla, těsto vůbec není pizzové, je to klasický kynutý koláč na slano, ještě k tomu těsto ani pořádně nevykynulo, ani za hodinu. Není to špatné, ale pizza to rozhodně není. ;-(

    Odpovědět

  • Algol Algol

    Výborný recept. Snadné a levné, ta chuť :-) :yes: ...

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Jinak mleko do pizzy klasicke nepatri. Je to chleba

    A budu plnit klasicky, rajcatova omacka,syr a olivy a nakonec potru po upeceni smesi cesneku,oleje a soli, a krasne to provoni

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Tak testo kyne a misto mleka jak davate, tak normalne vodu a olivovy olej trocha a normalni olej a mam skvele etsto,pruzne,nelepi a krasne kyne.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Kate: Můžeš kvásek se špetkou cukru udělat zvlášť - je to větší jistota že je droždí v pořádku. Mně dělává těsto domácí pekárna a tam se droždí rozdrobí na mouku a kvásek se nedělá.;-)

    Odpovědět

  • Kate Kate(neregistrovaný)

    A kvásek se nedělá zvlášť?

    Odpovědět

  • zizalka009 zizalka009

    Pizza byla dobrá, ale těsto mi nakynulu málo a to ještě za 2 hodiny a ne za 30 minut:-//

    Odpovědět

  • aaa aaa(neregistrovaná)

  • Lejdy Lejdy

    Místo vody jsem tam dala mléko.

    Odpovědět

  • Lejdy Lejdy

    Pizza byla dobrá. Akorát do těsta jsem musela dát 300 ml mléka, protože to bylo moc tuhé.

    Odpovědět

  • jitus jitus

    Vypadá výborně,mi pizzu doma zbožnujem.:-p,dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Kristýna Kristýna(neregistrovaná)

    už si olizuji jazýček! To musí bejt mnamka!:yes:;-):-p

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: testo na pizu recept na pizu recepty na pizu recept těsto na pizu pizza recept lívance bez kynutí recept na pizzu smetanový základ těsto na pizzu z domácí pekárny recepty domácí pizza video recept na těsto na pizu smetanovy zaklad recept recepty těsto na pizu pizza na smetanovém základě- recept recept na pizzu video pizza těsto z domácí pekárny pizza bez kynuti vaření předpisy jak upect pizu pizza těsto v domácí pekárně

Zapomněl/a jsem heslo