Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové rizoto

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 3. 2008 16:23

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 437 kJ / 2 017 kcal
Bílkoviny63,98 g
Tuky10,77 g
Vláknina65,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy384,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jája

11. 3. 2016 15:37

Kupuji pohanku od výrobce Šmajstrla a tam píší vařit 20 min.Ráda si nechám poradit.:-) . Takže buď ji jen 2x spařím (nebo ji spařím a pak 2 min vařím) a i s vodou ji dám do peřin na 15 min.? :-O

alizabet

4. 7. 2014 09:43

Dneska jsem uvařila pohankové rizoto s čerstvou zeleninou: mrkev,celer,pórek,řapíkatý celer na másle cibulku nato kari koření,kmín.
Pohanku jsem vařila 3 minuty,pak jsem dala pod peřiny "dojít"...:yes: je to vynikající mňamka,přeji všem dobrou chuť ;-);-):-D:yes::yes::yes::yes:

Marie

20. 12. 2013 11:50

Správně se pohanka vaří do 3 minut a nechá se dojít, jinak je na nic.:yes:

Jaroslav Honegr

4. 10. 2012 20:34

sida

7. 5. 2012 09:10

Pohanka se nesmí vařit, ničí se tím rutin, který je blahodárný pro cévy.(Pohanka obsahuje také spoustu minerálů a vitamínů.) Pohanku propláchneme ve studené vodě, necháme stát asi hodinku, lehce přisolíme,pak prudce přivedeme k varu a odstavíme.Necháme opět stát až změkne. Pěkně v teple, nejlépe v peřinách.Asi 15 až 30 minut. Tak se nejlépe zachovají všechny zdraví prospěšné látky. Kdo si chce udělat třeba karbanátky, nebo pohanku zapékat, či dál tepelně upravovat, poničí většinu zdraví prospěšných látek, ale už to, že pohanka je bezlepková a obsahuje vlákninu, je samo o sobě fajn i třeba v karbanátcích.:-)Kupujte pouze světlou pahanku, ne tmavou. Ta tmavá je zničená loupáním za horka.;-)

janička

2. 2. 2012 19:03

Tak teď jsem z toho jelen,píšete vařit 2 -3 minuty,aby se nezničily živiny ,nechat dojít,ale když udělám z pohanky karbanátky nebo sekanou,tak to se ještě dál tepelně zpracovává a živiny se ničí nebo nee??Může mi prosím někdo odpovědět..díky:-)

iva

8. 9. 2011 12:10

Pořád nemám jasno ve vaření pohanky. Zbavím se toho typického pachu tím, že ji napřed propláchnu? Pak ji zaliju horkou vodou, ev, krátce povařím, sliju a nechám dojí? nebo tam mám část vody nechat, v tom případě kolik? Jsem začátečník, poraďte...rodině pohanka smrdí a já ji mám jíst kvůli žílám...

zizi

22. 7. 2011 08:17

Pohanka-lámanka (taková ta drť) stačí spařit nebo vařit 2-3min a nechat odstát, krupka pitřebuje vařit déle.

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 3. 2011 10:09

FFgirl:Pohanka když by se vařila 20minut,tak v ní nezůstanou už žádné důležité živiny pro naše tělo a zdraví:-(Takže pokud výrobce uvádí 20minut vařit je to nesprávné.:-(

slávka

4. 3. 2011 09:28

Pohanku uvařím nebo spařím, na pánev dám nakrájenou slaninu, cibuli, nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek a trochu Aromatu. Po deseti minutách vmíchám horkou pohanku, posypu posekanou natí z narašené cibule, kterou pěstuji ve vodě na parapetu,a podávám.

magdalenka magdalenka

4. 5. 2010 13:48

Inšpirovala som sa týmto receptom, iný postup (na osmaženú cibuľu, cesnak a mäso so zeleninou som dala pohánku, zaliala vriacou vodou, keď to zvrelo, som vypla platňu). Zvykám si na špecifickú chuť,ale môžem povedať, že to bolo veľmi chutné. +

FFgirl

18. 8. 2009 19:51

Dneska jsem pohankove rizoto udelala - jako prilohu. Bylo to mooc dobre.;-) Koupila jsem pohanku ve varnych saccich - a v navodu bylo varit 20 min. Tak nevim jak to je s tou perinou. Uvarena byla akorat. Davam bodik a pridavam si do oblibenych.

tejaja tejaja

21. 7. 2008 21:43

Pohánku netreba variť. Pohánka sa sparí vriacou vodou, zleje, potom sa opäť zaleje vriacou vodou, prikryje a dá do tepla. Do deky, do perín:-)Po 20-30 min je hotová.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: pohanka jak uvařit pohanka recepty na jídla z pohanky jak se vaří pohanka recept pohanka jak uvařit pohanku pohanka lámanka recepty recept z pohanky vaříme z pohanky pohanka recepty jak vařit vaření pohanky rizoto recept jak varit pohanku pohanka-recepty pohankové rizoto se zeleninou vaříme s pohankou recept pohanka lámanka co z pohanky pohanka lámanka recept recept s pohankou

Suroviny: pohanka, sůl, mrkev, petržel, celer, cibule, majoránka, slanina

TopRecepty.cz

Pohankové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDK