Steak z hovězího pupku – flank steak
Máte-li po ruce kousek kvalitního hovězího pupku, připravte si dokonalý flank steak. Základní recept je velmi rychlý a jednoduchý. Abychom výtečnou chuť masa nepřebili, k dochucení nám stačí sůl, pepř a kapka oleje.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,00 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Já používám kořenící mlýnek Jamie Oliver- Chilli směs Hot & Smoky. Jelikož steak z pupku je trošku tužší, tak jej krájíme těsně před servírováním přes vlákno, na plátky cca 5 mm silné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2020 13:56
Důvod - v restauraci, kde kuchař opravdu ví, co dělá (vyzkoušeno opakovaně), jsem si v pátek dala flank steak...měla mne "trknout" cena jídla, 275 Kč, steak 200 g....pokud se cena vyzrálého kvalitního flanku pohybuje kolem 700 kč/kg tak to jaksi nesedí...kuchař s flákotou dělal co mohl, ale bylo to fakt pro argentinskou dogu jak píše hezky Major...
Takže bych asi s domácí minutkovou přípravou pupku byla hooooodně opatrná na výběr masa....
9. 1. 2019 23:31
***
Máme vakuovačku a jeden potomek si pořídila sous vide (su víde) https://www.idnes.cz/hobby/domov/vareni-sous-vide....
Jsem jak biblický Tomáš a kdybych nezkusil "vaření pod vakuem" (zatím jenom) kachní stehna, pastrami, dokonce vajíčka na měkko ale především POŽIVATELNÝ pupek na minutku!!! tak tomu fakt neuvěřím.
Doposud pro mě byla příprava stejků jako hrát ruletu ale sous vide, to je sázka na jistotu
Vakuovaný pupek šetrně "uvařený" ve folii vytemperujeme (nebo můžeme uložit do mrazáku a stejným způsobem použít posléze), osušíme, potřeme olejem, vložíme na ROZPÁLENOU pánev (bez tuku!) a opečeme do hněda (cca 2 minuty + 2 minuty) Pokud je flákota tlustější, tak ji dáme na pár minut do tepla (do 100°C), Pak osolíme, opepříme, pokrájíme přes vlákna na plátky a podáváme. Maso má asi 2 mm kůrčičku a vo vnútri je nádherně starorůžové (což choulostivějším náturám může trošku vadit)
Je to jedna báseň a druhé překvapení je (už jsem to kdesi četl) že je to jedlé i takřka bez soli! Takže bacha, ať nepřesolíte...
***
Kachnička, že aby měla chrumkavou kůžičku, tak chvilku spočinula pod rozpáleným grilem
18. 1. 2015 21:10
18. 1. 2015 20:43
18. 9. 2014 20:15
i na maso z obou stran.Maso dej na pánev a až se tzv.odlepí, tak ho otoč a dívej se na šťávu, která z něj bude vytékat.Čím tmavší,tím více je propečený.Potom ho dej dotáhnout do trouby na 55 st. na 5 min. max.Před podáváním dochuť čerstvě mletým pepřem.Až ho ochutnáš,tak se zblázníš,to ti garantuji.Pokud to nezvládneš, tak v Hotelu Sloup můžeš ochutnat i jiné steaky než flank,třeba ball tip nebo top blade
Pro ty co si dávají hovězí steaky propečené-dejte si raději řízek.
Major
18. 6. 2014 13:49
18. 6. 2014 13:39
17. 6. 2014 11:57
28. 5. 2014 03:32
28. 5. 2014 00:36
12. 4. 2014 18:13
... dík, ale já jsem už "velkej kluk" a obhájím se sám .... a jasno mám jak nikdy
12. 4. 2014 17:49
http://www.titanovepanve.cz/recepty/grilovani/40-...
12. 4. 2014 16:32
.... velmi vtipné - zkuste se podívat kdo je podepsán pod receptem
12. 4. 2014 15:22
www.titanovepanve.cz/recepty/grilovani/40-steak-z-hoveziho-pupku-flank-steak
8. 2. 2014 19:22
Souhlasím s 6 minutami z každé strany, nemám ráda, když mi z masa cáká krev, ať si to klidně někdo považuje za barbarství. Když jsem jedla v El barrio flank steak naposledy, měla jsem chuť na úplně propečené maso a nadhodila jsem číšníkovi, že to asi je považováno za barbarství. Dostalo se mi odpovědi, že to záleží na chuti každého jednotlivce. A zcela barbarsky jsem tu dobrotu tentokrát zapila bílým nikoliv červeným vínem značky Antarés. Vrcholný gurmánský zážitek.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 3 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 7 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 7 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Bajja89 uvařila před 16 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Bajja89 uvařila před 21 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
LucieLP uvařila před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
Tamaraw uvařil před 3 hodinami
Fazolový guláš
MilosCz uvařila před 3 hodinami
Hamburgerové bulky
Olfram uvařila před 3 hodinami
Vepřový bůček pečený v pečicím papíru
kamila29 uvařil před 3 hodinami
Špagety s masovými kuličkami
littleneo uvařila před 4 hodinami
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 6 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
Marylka uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí pupek podle pohlreicha hovězí pupek hovězí pupek recepty hovězí steaky připrava hovězí steak podle pohlreicha hovězí pupek recept hovězí pupek na grilu hovezi pupek steak hovezi pupek steak recept flam steak flank steak na grilu recept hovezi pupek steak hovězí steak pohlreich co je hovězí pupek flan steak hovězí steak příprava hovezi pupek cena hovězí steak recept na hovezi pupek hovezi pupek na gril
Suroviny: pupek hovězí, sůl hrubozrnná, olej, koření
Steak z hovězího pupku – flank steak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ln5v
36 názorů