Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso na ohni (hanger/flap steak)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

7. 6. 2011 20:28

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 573 kJ / 615 kcal
Bílkoviny106,50 g
Tuky21,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 275 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud budete maso dělat na grilu na dřevěném uhlí, bude chuť jiná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Fantom

21. 6. 2011 10:37

sporinek:přidal jsem fotku jak je možné upravovat Hanger;-), později smažu, jen pro inspiraci:-)

Kadlik Kadlik

8. 6. 2011 11:52

tohle můžu... su hrozný masožravec....:yes:

Pajaska Pajaska

8. 6. 2011 09:43

Hmmm nádherný recept.:-p:-p Já moc často hovězí nekupuji a je holý fakt,že krom hamburgerů jsme ho ještě nikdy negrilovali.A to grilujem kde co,i králíka jsme zkusili a byl vynikající,ač se to nezdá.;-)
Maris, děkuji za super odkaz:-!Kdo se v těch názvech má vyznat.:-K
Ale už se delší dobu chystám kus hovězího zkusit,jen se mi protáčí panenky z ceny.Svíčkovou nemůžu,tu by mi doma snědli syrovou na tatarák.Jinak bych tuk také nesundavala,ale co já vím,dokud nezkusím,že?Pokud se rožní tímto způsobem,něco na tom bude.:-)
Fantome,tedy tvé znalosti co se týče původu hovězího- smekám.:-O:yes:Hotový ,,kauboj":-))
Moc pěkný recept a komentíky poučné:-!Oceńuji.:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

8. 6. 2011 07:19

Spořínku, především tě vítám v naší Topácké rodině jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti s náma líbilo;-)
Jak vidím na komentářích s Fantomem, nepřišel k nám žádný břídil, ale vaření znalí odborník:yes: Určitě si s Fantomem budete rozumět, on je také znalí gurmán;-) Dávám ti 3.bod:yes:

sporinek

8. 6. 2011 06:59

Eliza:z masa nevyteče ani kapka.maso se zatáhne podél jehly nebo bodců,protože se rozehřejí nad ohněm(jen zkraje,kde je to potřeba).taky jsem se ze začátku bál,ale u žádného masa se mi to nepotvrdilo.maso je maximiálně šťavnaté jak to jde.

Eliza Eliza

8. 6. 2011 06:44

Není to na škodu, když se to maso předem propíchne? Nevytéká z něj šťáva? S grilováním moc zkušeností nemám, tak třeba se do masa nemá píchat jen při tepelné úpravě a před ní to nevadí...nevím, proto se ptám...

Fantom

7. 6. 2011 22:45

sporinek: jo jenže někdy jsou dost na obtíž, když o tom toho víš tolik, a pak vidíš nějakého ..... jak se s tim patlá v TV a lidi si myslí jak je dobrej:-( přitom z nich dělá blbce, někdy je lepší nevědět nic a pak ti nic nevadí;-)

sporinek

7. 6. 2011 22:36

Fantom:spousta informací:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 6. 2011 22:31

Pro mne naprosto neznámá věc;-)

Fantom

7. 6. 2011 22:28

sporinek:;-) taky záleží na tom od jakého je dodavatele, třeba severní Amerika( Dakota) nemá tolik tuku jako Austrálie, Francie (La Provance) je úplně bez tuku, a Irové to mají celé zabalené v tuku, strašně moc záleží na druhu býka, Charolais nemá tolik tuku jako Black angus, či skotský náhorní, Wagyu naopak je nejtučnější. Ale nic se nemění na tom že je to nejlepší kus ;-) a to nejen na steaky

sporinek

7. 6. 2011 22:16

Fantom:tuk jsem po předešlých zkušenostech začal sundavat,protože kapal na uhlíky a ty začínaly hořet plamenem a čoudit.to mi moc nevyhovovalo.každopádně na chuť masa dle zkušeností to moc nemá vliv,vzhledem k tomu,že je maso samo osobě aromatické a i částečně prorostlé.bavím se pouze o úpravě na ohni. samozřejmě také záleží v jakém stavu se k vám maso dostane.

Fantom

7. 6. 2011 21:58

sporinek:hovězí bránice, Flap, je i podle mého gusta to nejlepší maso na kravičce;-) ale v žádném případě bych nesundaval ten tuk, vzhledem k tomu že je to vlastně vnitřní sádlo, a má to luxusní chuť, po tepelné úpravě se úplně ztratí. Hanger se tomu říká pouze v německu a připravuje se na olivovém oleji s trochou česneku;-), maso jako takové se jmenuje FLAP, v USA se z tohoto masa dělá steak o váze 2150g a když ho do hodiny sníte máte ho zadarmo. 1+ za super maso:yes:

maris maris

7. 6. 2011 20:59

sporinek: dávám Ti sem rozklikávací odkaz;-):-)
http://beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/

sporinek

7. 6. 2011 20:49

dobře uleželé je když v mase zůstane důlek od prstu a na povrchu je hnědé nebo hnědošedé.pokud si k němu čichnete,ucítíte krásnou vyzrálou aromatickou chuť hovězího masa.cokoliv jinak je špatně

sporinek

7. 6. 2011 20:45

hovězí maso,které je obrazně pod svíčkovou,součástí pupku.pokud je dobře uleželé,je silně aromatické,prostě paráda pro masaře

beeffeast.webnode.cz/steaky-steaky-steaky/

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: flap steak recept maso na ohni hovězí flap steak flamsteak hovězí flap maso na steak recepty na ohni hovězí veverka podle pohlreicha flapsteak hovězí na ohni hanger steak na grilu flamp steak vaření na ohni opékání na ohni maso v ohni hovězí steak na ohni uleželé maso co opékat na ohni flap steak na grilu z jakeho masa se dela steak

Suroviny: steak hanger, sůl

TopRecepty.cz

Maso na ohni (hanger/flap steak)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A8M3