Naložené hovězí pečené se zeleninou

www.toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 1 názor

21

Suroviny

60 dkg hovězího zadního
celer
2 kyselé okurky
cibule
mrkev
3 dl kysané smetany
2 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
saturejka
5 zrnek nového koření
2 hřebíčky
sůl
tuk
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, hustě protáhneme a proklínkujeme celerem a plátky okurek, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a po všech stranách dobře opečeme. Cibuli a mrkev pokrájíme na kolečka, přidáme i kostečky zbylého celeru, vše lehce osmahneme, podlijeme a necháme dusit.

  2. Měkké maso vyjmeme a dáme ho samostatně dopéct do trouby.

  3. Do šťávy přidáme kysanou smetanu s rozšlehanou moukou, okořeníme a dobře prohřejeme. Propasírujeme a dochutíme. Maso naporcujeme a přidáme omáčku.

  4. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Naložené hovězí pečené se zeleninou

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    maso som naspikovala a hned naporcovala, nevarila som ho v kuse...mam s tym lepsiu skusenost. jedlo je fajn..je dost podobne svieckovej , ale v mase a omacke sme nasli vdaka uhorke o nieco ine chute.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo