Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými brambory

Helush22 Kuchařka:

Grilování 22 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

hovězí zadní
brambory
Nyní v akci
rozmarýn
sůl
pepř
olivový olej
zelenina jako příloha (dle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pekáč dáme menší oloupané a omyté brambory, lehce posolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na 200°C a necháme péct, dokud brambůrky budou měkké.

  2. Připravíme si hovězí steak, který lehce naklepeme rukou (nepoužíváme paličku!!), zakápneme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a okořeníme čerstvě namletým pepřem. POZOR: maso solíme až ke konci před podáváním! Maso necháme asi 15 minut odpočívat.

  3. Poté si nahřejeme pánev, do které již nepřidáváme žádný tuk!! Pánev musí být pořádně rozehřátá. Vložíme do ní maso a necháme ho zprudka opékat. Až se maso z jedné strany zatáhne otočíme a propékáme tak, jak to máme rádi. :)

  4. V žádném případě do masa nepícháme vidličkou či nožem, aby nevytekla šťávička. Podáváme s grilovanými brambory, bylinkovým máslem a podle chuti také zeleninou. Přeji dobrou chuť..

Poznámka

Na ozdobu na talíř nakapeme pár kapek olivového oleje..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými brambory

  • magdalenka magdalenka

    dexulka: máš veľmi zvodné foto...:yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Dnes jsme měli chuť na pořádný kus flákoty,tak jsem zkusila steak dle tohoto receptu a povedlo se myslím.Na závěr jsem lehce posypala kozím plísňovým sýrem a jako přílohu zvolila zdravější variantu v podobě bulguru s červenou čočkou a fazolky na másle.Moc jsme si pochutnali :-p Posílám bod i foto a děkuji ;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    jirka:Asi použití zadního hovězího, to prostě není na steak vhodné.Použijte pravou svíčkovou nebo nízký roštěnec.

    Odpovědět

  • jirka jirka(neregistrovaná)

    tak jsem to zkusil ale mel jsem ten steak hrozne žvejkavej :-(
    poradte mi co jsem udelal špatně,diky

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    laryyya: Kdybys nebyl takový ignorant, všiml by sis, že autorka se v komentářích omlouvá za chybu a píše hovězí zadní.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    laryyya: Ta poslední věta vašeho komentáře svědčí o oprávněnosti té poslední věty u komentáře Tejaji :no::no::no:

    Odpovědět

  • laryyya laryyya(neregistrovaná)

    Tejaja - znáte tu o potrefených husičkách? Míchat do oprávnění kritiky inteligenci říká spíše něco o vás.
    Neméně - 2x už se slušně upozorňovalo..
    Vy ste tady vážně \"topíková\" sebranka

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    laryyya: Ale ste jedovatá/ý :-(( To sa stane snáď každému, že sa pomýli alebo niečo vynechá. Tak je možné autora slušne upozorniť. Autorka to mäso do surovín doplniť môže, ale vy si svoju inteligenciu a slušnosť už nedoplníte nikdy.

    Odpovědět

  • laryyya laryyya(neregistrovaná)

    A kde máte v surovinách to maso?
    To si mám vyrobit z těch brambor? Nebo z rozmarýnu?:no::no::no:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Rici Rici(neregistrovaný)

    Zkusil jsem recept s propečením medium well a super! :)

    Odpovědět

  • Robert 22 Robert 22

    Možná blbý dotaz, ale jak dlouho trvá, aby byl steak "tak akorát"...?:-8

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Jo steak je steak - rychlé a velmi dobré. Velmi dobrý recept a postup:yes::-D
    Klarisko, no ten je přesně pro mě - něco mezi krvavým a mediem - nádhera:-p:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Drobku děkuji, mám moc ráda hovězí maso, ale nedaří se mi připravit steak doma tak, aby chutnal jako v restauraci. Teď si to můžu nastudovat a následně na tom zapracovat :yes:.

    Odpovědět

  • Helush22 Helush22(autor receptu)

    omlouvám se za chybu!! hovězí zadní.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo