Slepice z plzeňské krčmy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 344 kJ / 1 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,35 g |
Tuky | 129,85 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 16,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podobnou úpravu jsem jedla v jedné plzeňské staročeské sladovně, ale jednalo se o divokou kachnu. Ovšem musím říct, že slepice je naprosto srovnatelná. Určitě možno upravit z jakékoliv drůbeže i bažanta. Slepici je nutné, narozdíl od ostatní drůbeže, předem trochu povařit, aby změkla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2012 18:38
přestárlý kuře a takový krasavec? no vlastně krasavica vypadá to po všech čertech dobře a určitě to má i čertovský šmak
máš to parádní jamienko oliverová
máš to parádní jamienko oliverová
21. 3. 2012 18:35
Opět krásný a žravýrecept.Máš bodík.
21. 3. 2012 17:16
moc hezké.. jídlo i foto
21. 3. 2012 16:55
Anna Kocikova:Ani, já ji také dala do papiňáku a vařila půl hodiny. Ale asi vzhledem k tomu, že byla malá , měla jen 1.10Kg, tak byla měkká akorát. Možná jsem měla štestí
21. 3. 2012 16:45
spagetka:proč se nesmí pochválit chuté jídlo a napsat k tomu komentářTo jako fakt
Krásná bašta,která se mi v této úpravě mě moc líbí
také jsem kdysi sípku po uvaření dopékala k zelíčku a brambor.knedlíkuale tenkrát stačilo v papiňáku povařit půl hoďky.Teď po hodině vařenou slepicí můžu i někoho zabít,když ji po dotyčném hodímUž to fakt není,co bývalo
Líbí se mi ty suroviny,které k slepici přidáváštakto jsem nikdy nedělala a receptík si ukládám
Krásná bašta,která se mi v této úpravě mě moc líbí
také jsem kdysi sípku po uvaření dopékala k zelíčku a brambor.knedlíkuale tenkrát stačilo v papiňáku povařit půl hoďky.Teď po hodině vařenou slepicí můžu i někoho zabít,když ji po dotyčném hodímUž to fakt není,co bývalo
Líbí se mi ty suroviny,které k slepici přidáváštakto jsem nikdy nedělala a receptík si ukládám
21. 3. 2012 14:45
Hm, zajímavý recept. Trošku podobnou úpravu jsem dělala z králíka, takže si umím představit, že i toto by mi chutnalo.
21. 3. 2012 14:00
Zajímavá úprava slípky a věřím, že jídlo je dobré
21. 3. 2012 13:58
andrejko, uvědom si, že tě nesmím chválit jooo a něco napsat k receptu. No já to znám velmi podobně ale s králíkem. Jaké zelí jsi měla? Tipnu si, že červené. Houby. Mňáááááám
Nééé bílé vidím, že jooo????? No vidíš, já bych tředa dala oboje
Nééé bílé vidím, že jooo????? No vidíš, já bych tředa dala oboje
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 9 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 15 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 16 minutami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 2 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 3 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 3 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 4 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 5 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 5 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 5 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 6 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrné suroviny i jedno překvapení
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: recepty co ze slepice recepty ze slepice slepice recept slepice recepty bazanti slepice recept recepty na slepici recepty na jídla ze slepice bažantí slepice co uvařit ze slepice recept na slepici plzeňská bašta recept recept slepice bažantí slepice recepty jidlo ze slepice jídla ze slepice jak zabít slepici úprava slepice recepty slepice recept na bažantí slepici slepice v červeném oleji recept
Suroviny: slepice, povidla švestková, švestky sušené, slanina, bobkový list, jalovec, vývar slepičí, jablko, olej
Slepice z plzeňské krčmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7OxA
38 názorů