Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové nic se špaldovým korpusem

Variant na osvěžující jahodový moučník je nespočet. Tento recept přináší dort, který má základní korpus pečený ze špaldové mouky, která je bohatější na živiny a vlákninu. Na něm pak leží tvarohový krém posetý kousky čerstvých jahod.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 70 min

110 min (40 min příprava + 70 min tepelná úprava)

31. 3. 2012 16:34

Suroviny pro 1 kus

1 kus

dortová forma o průměru 26 cm

Nutriční hodnoty

Energie14 995 kJ / 3 584 kcal
Bílkoviny145,33 g
Tuky155,00 g
Vláknina25,46 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 801 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy389,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Blesk pro ženy - speciál Léto 2/11, značně upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

26. 4. 2012 21:45

senky: jééé, parádní fotečky:yes::yes: šenky moje milá, ty jsi mě tááák potěšila:-*:-*:-* jsem ráda, žes zkusila a chutnalo.. moc děkuju:-K:-K:-)

senky senky

26. 4. 2012 21:32

Nadi:-K to Tvoje "nic" je tedy "něco":yes::yes: Dnes jsem upekla Markovi ke včerejšímu Markovi;-):-):-) a paráda, vůbec ne složité, jen časově náročné, ale co není:-p;-) a určitě se Marovi zavděčím:-8:-* Beru zítra kousíček na ochutnání do práce, to si smlsnem:-D:-D Dovolím si přidat fotečky, snad nebudou vadit:-8 a díky za skvělý recept:-K:-K

Lucka

14. 4. 2012 16:26

Asi z toho nic nebude :-(

Lucka

14. 4. 2012 13:15

Krása, dnes jdu na to ;-)

1974andrea 1974andrea

7. 4. 2012 13:23

Už několik dní nedočkavě očekávám Veroniky výtvor a zatím nic:-O

rebeka rebeka

6. 4. 2012 15:04

Veronika.Hrozna: copak.. nepovedlo se:-?:-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 4. 2012 13:28

Veronika.Hrozna: :-S

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2012 19:03

rebeka: Nejásej,já nemám tak kvalitní foťák a už vubec ne ruce ,s tím zdobením to nebude tak lehké!:-( a nebylo,zašla jsem do spíže pro jahodový kompot ,abych to želé uvaŕila ve šťávě z kompotu a nic. Kompoty jsou v tahu /samozřejmě /ani jeden :-!:-!:-! Tak jsem tam chvilku prohledávala police a narazila na nějaký maďarský jahodový likér ,který jsem koupila snad před rokem jenom tak,nevím na co. Tak jsem ho do toho bezchuťového želé přidala /ať ta břečka aspoň nějak chutná/.Teď polévám jahody a koukám,že to želé na nich nedrži,ty koupený jahody - potvory měli na sobé něco jako vosk nebo co:-?:-?a to želé na nich vubec nechtělo držet ,to asi proto aby se tak rychle nekazily je do něčeho namáčí před dopravou.Tak to jsem si zavařila a všechny ty kusy na krajích jsem musela do toho želé namočit napíchlé na jehlu.:-(

rebeka rebeka

5. 4. 2012 18:49

Veronika.Hrozna: jééé, to bude krása:-*:-K:-K:-K už se těším a už teď mám radost, že to vypadá, že jo.. že OK;-):-D:yes:;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2012 18:46

rebeka:Rebeko,ještě furt to je teplé a nemohu nazdobit, už se to chladí asi hodinu! Fotečky dělám,dělám, ale doufám,že mi nikdo nebude nadávat za dortovou formu mám takovou starou tu s tím uzávěrem ,ale má tak nejmíň 80 let a už je hodně omšelá ,ale peče:-8 Tak starou formu tady na dorty asi nikdo nemá. Na tom korpusu se udélal kolem takový hezký vyšší okraj,ten je do zlatova a těsto naspod je pěkně světle béžové nic se nespaálilo. Tam se hezky uloží jahody a okraj bude držet to želé ,už se nemúžu dočkat až to úplně vystydne.;-):-*

rebeka rebeka

5. 4. 2012 17:50

Veronika.Hrozna: já i v horkovzdušné pekla dlooouho;-)
takže mě nebudeš bít a nadávat mi:-8:-?:-D:-D a fotečka, bude, bude;-):-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2012 16:08

Veronika.Hrozna: Ješte 15 minut :-! Je to upečeno,ale jelikož nemám teplovzdušnou troubu tak to trvalo více jako hodinu než se ten stŕed upekl.Poslední pulhodinu to šlo na 150 jenom svrchu.Jinak by to bylo ve středě dortu syrové a zespoda pŕipálené. V obyčejné troubě je to fuška,ale zdařilo se, už to chladne.:-*;-):-p:-8:-):-*

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2012 15:30

rebeka:koláč je v troubě ,těsto se podařilo,největší problém byl s tím rantlem z těsta,aby to bylo stejně vysoké na všech stranách.Ale já jsem to srovnala a náplň té je hodně takže,doporučuji mazat i kraje celé formy a vysypat moukou. Dala jsem olej na to papír ,aby neklouzal když to těsto budu srovnávat a namazala papír i kraje znovu olejem a vysypala moukou. Sníh jsem musela osladit dvěmi lžicemi moučkového cukru aby se vyšlehal hezky do tuha.Opatrně vmíchat do tvarohu jinak se to zdrcne! Podám raport, jakmile to vytáhnu z trouby. :-))

rebeka rebeka

5. 4. 2012 07:53

Veronika.Hrozna::-D:-D tak si budeme držet palce navzájem, ju;-):-? pak napiš, jak to všechno dopadlo;-):-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2012 06:57

rebeka:Tě jdu do obchodu pro ty jahody,kdybych se neozvala ,tak mě máš na svědomí:-!Krém se chladí v lednici ,celkem se podařil a doufám,že tam bude i potom co se vrátím z obchodu ! Když jsem ho dělala tak jsem přidávala smetanu postupně aby nebyl řídký a šlo tam trošku míň jako 250 gr smetany,asi záleží od tvarohu,já měla fakt plnotučný mastný tvaroh z Maďarska.

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jahodove nic korpus ze špaldové mouky jahodový dort s korpusem čím nahradit polohrubou mouku piškotové těsto ze špaldové mouky jahodový dort ze špaldové mouky spaldovy dort dort ze špaldové mouky špaldová mouka jahody tvaroh recept nic špaldový korpus na dort špaldovy piskotovy korpus čím nahradit špaldovou mouku nic recepty za nic dorty s korpusem jahodový piškotový dort z celozrnné mouky recepty s korpusem dr oetker bezove rezy jahoda mouka špalda recept recept s korpusem

Suroviny: mouka špaldová hrubá, máslo, cukr hnědý, žloutek, tvaroh, jogurt, vejce, cukr moučkový, pudink vanilkový, jahody čerstvé, želé dortové

TopRecepty.cz

Jahodové nic se špaldovým korpusem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG4A