Linecké z pohankové a špaldové mouky i pro diabetiky

spagetka Kuchařka: spagetka

Cukroví , Pečené, Plněné 8 názorů

Suroviny

Těsto:
200 g pohankové mouky
300 g špaldové mouky
100 g pšeničných klíčků
100 g javorového sirupu
270 g tuku (já použila 170g másla a zbytek hery - 100g)
na slepování:
pikantní džem (pro diabetiky diadžem - já použila ananasovo - melounovo - jahodovo - meruňkový)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto pečlivě prohněteme, aby splynulo v hladkou hmotu.

  2. Uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu (lépe delší dobu), pak těsto vyválíme asi na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary, jak jsme zvyklí na běžně slepované linecké - takže půlka s otvory, půlka bez, nejlepší jsou kolečka, hvězdičky atd.

  3. Hned pomažeme džemem a vložíme do předem vyhřáté trouby (na 150°C). Pečeme cca na 150°C asi 30 min., než pečivo zrůžoví.

  4. Necháme vychladnout, kdo chce, ještě pocukruje.

Poznámka

Nebojte se pečení již s marmeládou, vyzkoušela jsem to a tvary na sobě drží, marmeláda nevytéká ani nijak nepoškodí pečivo a ohromně ušetříte čas.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Linecké z pohankové a špaldové mouky i pro diabetiky

  • Tsubakiaka Tsubakiaka(neregistrovaná)

    spagetka: Děkuji :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Tsubakiaka: pokud bych přidala sladidlo, tak určitě ne víc než 1 PL, právě kvůli diabetu a nárustu sacharidů. Jinak je lepší osladit dle své chuti a třeba půl na půl osladit i fruktozou;-);-)

    Odpovědět

  • Tsubakiaka Tsubakiaka(neregistrovaná)

    a kolik toho dia sladidla by mohlo tak být ??? :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    jerabka (neregistrovaný/á) dej diasladidlo na pečení - já používám zn. Clara. Nebo pokud chceš, můžeš i normální cukr.

    Odpovědět

  • jerabka jerabka(neregistrovaná)

    Je to zajímavý recept, jen se chci zeptat, čím se dá nahradit javorový sirup?

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také dávám plusík za zdravější cukroví. Pro diabetiky ( a nejen pro ně)určitě vítané:yes:3.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ajajajaj, i pšeničné klíčky?:-O A javorový sirup? Dívala jsem se na něj v Hyperce, hned jsem si vzpoměla na Rei-mena:-D, a teda řeknu ti, byla u toho opravdu hodně zajímavá cena, jsem myslela, že mne bude muset Láďa přidržet:-)). Každopádně, za určitě zdravější cukroví ti patří plusík, spagi;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Pečivo vyfotím hned, jak ho vyndám z trouby, aby první bylo hotové ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: cukroví pro diabetiky vánoční cukroví pro diabetiky recepty špaldové cukroví pohankové cukroví cukroví z pohankové mouky vánoční cukroví ze špaldové mouky vánoční cukroví pro diabetiky vánoční cukroví z pohankové mouky peceni z pohankové mouky špaldové pečivo recepty na vánoční cukroví pro diabetiky pečeme z pohankové mouky cukroví pro diabetiky recepty recepty z pohankové mouky pečivo z pohankové mouky pohanková mouka recepty peceme pro diabetiky pohankova mouka pouziti pečení pro diabetiky špaldové linecké cukroví

Zapomněl/a jsem heslo