Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 245 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,42 g |
Tuky | 124,30 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 24,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Včera jsem dostala knihu Důvěrnosti z kuchyně od Anthonyho Bourdaina, která začíná chválou této polévky. Měla jsem recept již dlouho vytištěný z Dadalovy kuchařky a připravený k realizaci a tak na něj dnes došlo. Zajímalo mě, jestli to je opravdu taková pochoutka, jak ti Francouzi tvrdí...a je.
Vím, že krémových pórkových polévek tu máme již několik... Přesto jsem se rozhodla tento recept vložit, kdyby ho někdo hledal a chtěl si uvařit podle původní francouzské receptury.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2021 08:34
3. 5. 2021 09:20
14. 5. 2015 11:49
7. 10. 2012 18:56
7. 10. 2012 17:30
22. 5. 2012 16:53
22. 5. 2012 14:30
Římanka: Jí se studená, ale nemysli si, že jsem ji neochutnala teplou...i tak je moc dobrá. Já mám ráda polévky přímo vařící, když mi v hospodě přinesou jen teplou, tak mi ji tím zkazí. Ale tohle jsem přijala tak, jak to má být - sice pro nás nezvyklé, ale lahodné.
22. 5. 2012 10:07
22. 5. 2012 09:05
22. 5. 2012 08:27
22. 5. 2012 08:15
22. 5. 2012 08:13
Děkuji za komentáře... Zbyla, tak se těším domů, až si ji nandám a začtu se...
22. 5. 2012 07:32
22. 5. 2012 06:59
22. 5. 2012 00:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 1 hodinou
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 22 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Právě bylo uvařeno:
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 22 minutami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 50 minutami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 50 minutami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 51 minutami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 4 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sázet pórek? Semínka je dobré předem namočit a slabší rostlinky odstraňovat. Na záhonku déle vydrží jeho zimní odrůda
Lehká letní jídla: Která jsou nejoblíbenější
V létě chladné polévky osvěží a doplní důležité tekutiny i minerály. Navíc skvěle chutnají. Vyzkoušejme oblíbené recepty
Další recepty
Tématické fráze: francouzská polévka francouzská pórková polévka francouzske polevky francouzská polévka recept francouzká polévka tradiční francouzské recepty francouzská polévka porková tradicni francouzska kuchyně recepty francouzká porková polévka porková polévka francouzská vichysoise francouzská zeleninová polévka krémová francouzská studená polévka francouzská krémová polévka polévka francouzská francouzská kuřecí polévka porkova francouzska polevka tradiční recepty porkova polevka vichyssoise francouska polevka
Suroviny: pórek, brambory, máslo, smetana ke šlehání, sůl, pažitka
Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5Y5
19 názorů