jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou

Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
nahoru
Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Dorty
Doba přípravy Doba přípravy: kolem hodiny
Počet porcí Počet porcí: větší dortová forma

Suroviny:

těsto:
2 hrnky nastrouhané cukety
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek práškového cukru
1/2 hrnku oleje
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžíčka kardamonu-nemusí být-dá barvičku
2 prášky do pečiva

krém:
300 ml mléka
1 karamelový pudink
125 g másla(Hery)
1 vanilkový cukr
2 lžíce krystalového cukru-kdo chce víc sladké, dá ho víc

ostatní:
100 g čokolády na vaření
asi 50 g 100% tuku
můžeme dát kupovanou čokopolevu
jahodový-nebo jiný džem, dle chuti

Postup přípravy receptu

Na korpus všechny suroviny smícháme dohromady, těsto je mírně tekuté, vylijeme ho do dortové formy a upečeme na 180%, netrvá to dlouho.
Krém si uděláme z karamelového pudinku, který si uvaříme a kdo chce přidá si krystalový cukr, necháme pudink vystydnout. Potom ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Upečený korpus prořízneme v polovině, natřeme džemem, na něj dáme 2/3 krému, přiklopíme druhou částí a celý korpus polijeme buď udělanou domácí polevou-čokoláda s tukem rozehřát, nebo ohřátou kupovanou. Navrch ozdobíme zbylým krémem dle fantazie.

Poznámka

Nejsem na zdobení, což už všichni víte, tak mě za to nebijte ani nepomlouvejte, jinak vám můžu říct, že zákusky jsou díky cuketě krásně vlhké! Vyzkoušejte, těsto se hodí na všechno sladké a cuketová úroda stále pokračuje.

Autor Autor: (Janinka)
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou"

autor: Bibinka
vloženo: 17.09.2012 19:59:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dajda:Dajdo, málo sladký je to proto, že u nás nejsou v kurzu přeslazené, nebo víc sladké moučníky jako u tebe. Díky, že jsi vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalosmajliksmajlik

autor: Dajda
vloženo: 17.09.2012 19:44:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Upekla jsem na neděli, dala ochutnat kdekomu a sklidila úspěch. Hlavně to nebylo moc sladké a to u nás boduje!!smajlik

autor: suslajda
vloženo: 29.08.2012 16:35:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dala bych sismajliksmajlik+9

vloženo: 28.08.2012 13:33:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, mňamsmajlik

autor: maris
vloženo: 27.08.2012 20:52:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oskeruska:jj, já to i píšu, že bude asi víc druhůsmajliksmajlik

vloženo: 27.08.2012 20:50:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik+7smajliksmajlik

autor: Oskeruska
vloženo: 27.08.2012 20:37:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris,ja kdysi davno,davno..tak pred vic jak 20lety dostala trosku mleteho kardamomu a byl krasne zluty a krasne vonel..byl zluty stejne jako kurkuma..tak nevim..treba je vic druhu (jako treba paprika ma ruznou barvu smajlik

autor: maris
vloženo: 27.08.2012 13:27:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka:smajlik, jelen zůstane jelenem,smajlik tady jsem našla obrázek kardamonu - i mletéhosmajliksmajlik. Asi to nevyřešímesmajlik
http://www.profimedia.cz/fotografie/lusky-kardamon...
Teď jsem ještě našla, že se používají ještě kardamonová semínka, to zelenkavé jsou tobolky, a ta jsou hnědá.
Promiň, že se tady tak rozepisuju, ale opravdu mě zarazilo to množství, protože kardamon je hodně výrazný. Já vím, že už jsi to opravilasmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.08.2012 13:13:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris: Maris, jaký je tento zelený vevnitřsmajlik on se pak drtí a asi suší...nevím, techniku neznám, ale je fakt, že už jsem ho viděla i u těch kořenářů, co stávají u marketů a prodávají kde jaké koření, měli ho téměř stejný, jako jsem koupila, tak nebuď jelen a skus ho sehnat......smajlik

vloženo: 27.08.2012 13:06:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, na to zdobení jsi na tom asi jako já. Nicméně, velká pochvala, protože jen ten, kdo to až tak neumí umí ocenit tu snahu trdlasmajlik. Moc hezký zákusek, líbí se mi hrnkování a i ta cuketasmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.08.2012 13:04:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka:Jani, teď mi to taky došlo, fakt nemyslíš kurkumu, jak píše Maris??????

autor: Bibinka
vloženo: 27.08.2012 13:01:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oskeruska: Oskeruško, díky za upřímnost, toho si vážímsmajlik Já když vidím to zdobení našich Topaček-cukrářek, tak mě popadá amok a koukám s vyvalenýma očimasmajlik a všem zdravě závidímsmajlik Holt každému není dáno to umění a já neměla nikdy důvod se to učit, protože dorty u nás dělala moje maminka celá léta a do nedávna jsem ani neměla zdobičkusmajlik

autor: maris
vloženo: 27.08.2012 13:00:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: Bibi, já jsem z toho jelensmajlik kardamon znám tento
http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&....
Teď mě ale napadlo - nemyslíš Ty kurkumu ? smajliksmajlik, to by ta barva potom odpovídalasmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.08.2012 12:56:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris: Maris, kardamom je mletý a barví do žlutohněda, lá ho koupila v bývalé Hypernově-nyní Albert, originál sáček ti neukážu, protože si to hned při koupi přesypávám do nadepsaných kořenek. On ve všech buchtách má účel jen na tu hezkou barvu-kdysi jsem to četla na nějakém webu a když ho nepoužiješ, nic se nezměnísmajlik jo a díky za upozornění, má tam být lžička-člověk nemá chvátatsmajlik

autor: maris
vloženo: 27.08.2012 12:35:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:děkuju, podívám sesmajlik.Já znám jen semínka - zrnka - nevím, jak to nazvat, a ta jsou spíš světle nazelenalá. Asi bude víc druhů, protože i kdybych je umlela, tak by barvu nepřidalasmajlik.

autor: Oskeruska
vloženo: 27.08.2012 12:31:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi,no dle meho na zdobeni oopravdu nejsi..nebudu kecatsmajlik Ale kucharka jsi vyborna,tve recepty nikdy nezklamou a i tento zakusek bude urcite chutove dobry..a ja mam radost,ze i nekdo jako ty neumi zdobit,protoze ja jsem na tom obdobne..a kdyz tady vidim ta uzasna dilka,tak u toho vzdycham a rozplyvam se a me komplexy z toho,jak jsem nezrucna na zdobeni jen rostou..takze ja dekuji za spraveni sebevedomismajliksmajliksmajlika bodika davam za recept,protoze ho nejspis vyzkousimsmajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.08.2012 12:30:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris: maruško, mletý seženeš v Albertu, ale podle mě je stejně lepší nemletý, připravíš si, jak potřebuješ, mletý vyčichne, moc ho asi nepoužíváme. Lžíce mi přijde taky moc, Bibi asi myslela lžičku kávovou

autor: maris
vloženo: 27.08.2012 12:27:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi - jedna lžíce kardamonu ? Myslíš mletého ? Není to moc ? Jakou barvičku dodá kardamon? Já s ním moc zkušeností nemám, znám jen nemletý - dám si někdy do kávy nebo pár semínek / zrnek / do orientálního jídla. On se docela těžko shání, mletý jsem ještě ani nikde neviděla, kde ho kupuješ ?smajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 27.08.2012 12:19:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka:legraci si nedělám, fakt. Vidím, že děláš ve zdobení pokroky, tak jsem pochválilasmajliksmajlik. Je to myšleno ve vší slušnosti a vážnostismajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.08.2012 11:33:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdenka1:Zdeni, to si děláš legraci viďsmajlik Já se pokládám za zdobící antitalentsmajliksmajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 27.08.2012 11:23:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Píšeš, že nejsi na zdobení a já ti zrovna chci napsat, jak je koláček pěkně nazdobensmajliksmajlik.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

zákusek z héry koláč s karamelovým salkem hrnkove dorty dortové oplatky s krémem hrnkový čokoládový dort recepty z hery-dorty těsto tortove zakuski krem z hery recepty s cukety zákusky zakusky z cukety yákusky s krémem hrnkove zakusky krém na dort z héry dortove zdobeni kremem hrnkovej dort recepty na dia zákusky a dorty cuketa zakusek hrnkovy dortový korpus čokoládový dort z cukety hrnkovy krem zakusky pro vice lidí hrnkový korpus na dort korpus na dort hrnkový zelenkavého těsta zákusky s krémem recepty zakusek s krémem hrnkovy korpus jakou barvu má kardamon dortové zákusky dortový krém z hery hrnkovy zakusek zákusek z cukety zakusky s kremem dortový korpus hrnkovy technika zdobení dortů krémem hrnkové recepty na korpusy recepty na domaci zakusky recept na zákusek z cukety hrnkový dort zakusek s karamelovym kremem zakusky s karamelovym kremem cuketove zakusky




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty