Domácí sušená rajčata TOP
Uschovejte do skleniček skutečné léto. Ať už cherry nebo keříková, zralá rajčata budou mít díky sušení ještě intenzivnější chuť. Tuhle dobrotu mlsejte jen tak, nebo ji použijte do salátů či k těstovinám.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 682 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,50 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Málokdy je šance je naložit, jsou tak výborná, že vždy zmiznou do 10 minut od doby, kdy opustí troubu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 9. 2012 23:39
Za príma návod na sušená rajčata děkuji+14
6. 9. 2012 21:15
Můj názor je, že 2 hodiny je na sušení rajčat málo.
Nevím, možná se usuší, ale na úkor kvality (pokud sušíte na 160-180st., tak slupka praská a dužnina se nesuší, ale vaří...)
Čím déle se rajčata suší, tím mají intenzivnější chuť.
V troubě se mají sušit cca na 100-120st. min. 4 hod.! i více podle typu rajšat..
Já si rajčata suším na sušičce, protože ta kupovaná vedle domácích jen "ležela", chuťově se nedají srovnat
Nevím, možná se usuší, ale na úkor kvality (pokud sušíte na 160-180st., tak slupka praská a dužnina se nesuší, ale vaří...)
Čím déle se rajčata suší, tím mají intenzivnější chuť.
V troubě se mají sušit cca na 100-120st. min. 4 hod.! i více podle typu rajšat..
Já si rajčata suším na sušičce, protože ta kupovaná vedle domácích jen "ležela", chuťově se nedají srovnat
6. 9. 2012 17:08
Bessone, zkusím, mne to přijde celkem bezvadné, to, že se to přípálilo, není asi pokaždé a stalo se, uritě se něco podobného nám všem někdy stalo, nebo stane, chyby nás učí a podruhé si každý dá už pozor, ale zdá se mi to fajn a plánuji to dlouho, ale vždy se mi zdají recepty složité, tento ne, bezva, máš boďana
6. 9. 2012 16:48
Bessone: recept vypada :yer:, rozhodne vyzkousim.
Libi se mi, jak "šikovná" Alena z jedine fotky poznala, ze jsou rajcata pripalena bravo!
Nic si z toho Tomasi nedelej...diky za recept!
Libi se mi, jak "šikovná" Alena z jedine fotky poznala, ze jsou rajcata pripalena bravo!
Nic si z toho Tomasi nedelej...diky za recept!
6. 9. 2012 16:41
Alena: rajčata jsem rozhodne nemel nikdy pripalene.. postup je přímo od italského šéfkuchaře italské restaurace.. Recept je vhodny pro ty, kteří susicku nemají.. Jinak podle informaci samotného kuchaře se cukr se přidává jen na určitou odrůdu rajčat.. Existuje přes dvěstě postupu jak rajčata sušit..
6. 9. 2012 16:13
na sušení jsou extra pěstovaná rajčata, žádná keříčková ani jiná, ale rajčata podlouhlá, tvrdá, co nemají skoro žádná jadérka, aby se rychle sušila a nebyla vlhká. nejlépe se suší na slunci na sítech, jak je vidno ve Španělsku a Itálii.
6. 9. 2012 16:10
zásadně nekonzumujeme nic připáleného, a obrázek mluví jasně - rajčata jsou připálená, postup zbytečně složitý, pořád stát u trouby a otvírat, zavírat, považuji za jednodušší sušičku. Jinak podle italského receptu se rozkrojená rajčata posolí a pocukrují.
6. 9. 2012 15:58
Dávám přednost pomalejšímu systému viz http://www.rady-kutilum.com/domaci-suseni-rajcat-7...
efektem je to, že mnohem lépe uhlídáme případné přepálení. Přesněji není, výsledný efekt jsou světlounká ale dobře usušená rajčata - na rychlejší konzumaci je možné je prostě podle potřeby odebrat ještě v lepkavém stavu.
efektem je to, že mnohem lépe uhlídáme případné přepálení. Přesněji není, výsledný efekt jsou světlounká ale dobře usušená rajčata - na rychlejší konzumaci je možné je prostě podle potřeby odebrat ještě v lepkavém stavu.
6. 9. 2012 15:24
líbí moc..:-
6. 9. 2012 15:07
Jejda, to je krása. Vyzkouším. Postup je velmi zajímavý a věřím, že je to strašně dobrý
6. 9. 2012 14:54
Bessone: Tomáši, to ti ráda věřím, že do 10 minut zmizí...musí to být velká lahoda, úplně je cítím na jazyku Dávám ti 6.bod
6. 9. 2012 14:40
Bessone:Zrovna jsem minulý týden dělala pečená rajčata, skoro stejný recept jako tento, jenom se nedopečou úplně a česnek nezhořknul ani se nespálil, je tam spousta šťávy, takže se toho nebojím a zkusím
6. 9. 2012 14:35
1974andrea: moc nedoporučuji, protože čerstvý má tendenci se spálit a zhořknout
6. 9. 2012 14:29
Já osobně bych tam dala česnek čerstvý, ale asi to brzy vyzkouším, neboť rajčat je stále dostatek
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 3 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 17 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 12 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 32 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 40 minutami
Slepice na paprice
Japin uvařila před 40 minutami
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Ana_Kreb uvařila před 42 minutami
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 56 minutami
Karbanátek se sýrem
Parkmanova uvařil před 57 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Aneleh81 uvařila před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Mishuu uvařila před 1 hodinou
Rybí filé s chřestem
topsysel uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: susena rajčata recept susena rajcata v susicce sušena rajčata sušení rajčat v sušičce sušená rajčata v troubě sušená rajčata sušičce sušení rajčat jak sušit rajčata sušení rajčat na slunci jak sušit rajčata v susicce jak sušit rajčata v troubě recept susene rajcata sušení rajčat v troubě recept na sušená rajčata v troubě jak udělat sušená rajčata recept na sušená rajčata sušené rajčata domácí sušená rajčata v oleji sušená rajčata v troubě recept jak usušit rajčata v sušičce
Suroviny: rajče keříčkové, sůl mořská, sušená bazalka, česnek sušený, libeček, rozmarýn, olej olivový, bazalka čerstvá
Domácí sušená rajčata TOP
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n6Z5
29 názorů