Banánová buchta
Upéct tento moučník, je ideální způsob, jak využít zbylé banány. V těstě vynikne nejen šťavnatá chuť zralých banánů, které přidávají do moučníků vlhkost a sladkost, ale i rozinek a sekaných vlašských ořechů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 510 kJ / 3 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,50 g |
Tuky | 160,68 g |
Vláknina | 24,60 g |
Cholesterol | 554 mg |
Sodík | 573 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 533,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 11. 2008 13:25
No to se mi líbí - vy, bohem obdaření výtvarnými schopnostmi - vám se to mluví - všechno je lehké! Ale co my ostatní? Kdo neumí, musí si poradit jinak. Na pečící papír si ty vzorky nakreslíte a pak polevou (pozor -ustřihnout jen velmi malou dírku) si předkreslené vzory obtahujte. Pokud máte složitější vzor, stačí "šablonu" strčit pod pečící papír - je průsvitný.
3. 11. 2008 13:02
Výbušná - já tento sáček hodím na 5 min. do horké vody (dle návodu). Připravím si na plech alobal. Pak ustříhnu roh od polevy (co nejmenší) a vytvářím různé ozdoby. Nechám ztuhnout a sloupnu to z alobalu.
3. 11. 2008 12:02
korcka ved ja viem, ale rozumies...niekto nema o tom ani ponatia a nemusi si otvorit bananovy kolac na to, aby sa to dozvedel....ved to nemusi byt ani s fotkou....je to skratka dobry napad..
3. 11. 2008 11:57
Přidávám se ke Korcce. Také z této polevy dělám ozdoby na dorty. Píšu jména, číslice nebo se dá nalít do malých formiček (lístečky, zvířátka atd.) Zdobím s tím i vánoční perníčky - to používám bílou a extra tmavou. S čokoládou jsou pak jedlejší než s cukrovou polevou.
3. 11. 2008 11:41
vybusna mohla...ale až je budu dělat
FAKT na tom vůbec nic není!!!! Pokusím se dát odkaz na ten výrobek...ale ještě jsem to nezkoušela sem dávat...takže "bez záruky"
http://www.vltava2000.cz/tavlisa/GoodsDetail.asp?s...
Stojí to kolem 10Kč a mají to úplně všude. A tvary dělám jaký mě napadnou...žádné šablony..nic
FAKT na tom vůbec nic není!!!! Pokusím se dát odkaz na ten výrobek...ale ještě jsem to nezkoušela sem dávat...takže "bez záruky"
http://www.vltava2000.cz/tavlisa/GoodsDetail.asp?s...
Stojí to kolem 10Kč a mají to úplně všude. A tvary dělám jaký mě napadnou...žádné šablony..nic
3. 11. 2008 10:09
korcka nemohla by si prosim ta vlozit postup na tvorbu cokoladovych ozdob aj s fotom, normalne do diskusie ...sekcie rady a napady?
3. 11. 2008 09:27
Zdenka: ty čokoozdoby jsou úplně jednoduchý, koupila jsem si polevu v sáčku, mají ji úplně všude... jen se to celý namočí do teplé vody, pak se odstřihne rožek a na pečící papír se dělají různé tvary. Okamžitě to schne, snadno se to sloupne.
Dobrý je udělat jich víc a dát do krabičky "pro strýčka příhodu"
Dobrý je udělat jich víc a dát do krabičky "pro strýčka příhodu"
2. 11. 2008 23:40
Milá Jani, buchta vyzerá super, určite ju vyskúšam. Zaujali ma však aj čokoozdoby. Môžete popisať ako sa robia?
Určite tej buchte dodali na vzhľade. Ste šikovná. Ďakujem
Určite tej buchte dodali na vzhľade. Ste šikovná. Ďakujem
2. 11. 2008 20:46
URČITĚ VYZKOUŠÍM !!!!!!!!!!!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 1 hodinou
Kefírová rychlovka
Přidáno před 12 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 14 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 17 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Zlatka75 uvařil před 38 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 9 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 10 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 10 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 10 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat správně upečený moučník pomocí špejle? Videonávod vám ukáže, jak na to
Banánové lívance: Atraktivní snídaňovou pochoutku zvládnete za několik minut
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Další recepty
Tématické fráze: buchta s banánem banánová buchta s pudinkem recept na banánovou buchtu rychlá banánová buchta hrnickova buchta s bananem buchta s pudinkem a banánem vánoční perníčky recept vynikající buchty na plech rychla buchta s bananem babanová buchta buchty s bananem recepty buchta s banánem hrnkova buchta s bananem veganská buchta nepečená buchta s banánem rychlá buchta na plech recept na buchtu s banánem rychlé buchty na plech s banánem buchta z bananem recepty s bananem
Suroviny: banán, cukr, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, olej, rozinky, ořechy, sůl, tuk, mouka, mléko, pudink, cukr, rum
Banánová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v27n
39 názorů