Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 369 kJ / 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,73 g |
| Tuky | 82,24 g |
| Vláknina | 6,65 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dvou PL másla opečeme cibuli a česnek. Přidáme kachní játra - tak, aby zůstala uvnitř růžová, ale aby nebyla syrová.
Krok 2: Směs rozmixujeme, přidáme zbylé máslo, smetanu, sůl, pepř a znovu promixujeme.
Krok 3: Přidáme jemně nasekanou slaninu a pomerančovou marmeládu. Promícháme vidličkou, dáme do misky, zakryjeme alobalem a necháme ztuhnout v ledničce. Nejlépe chutná s chipsy z toustového chleba.
Krok 4: Recept na toustové chipsy:
Toustový chleba rozválíme na tenké plátky, odkrojíme kůrky, přepůlíme plátky /kůrky použijeme třeba do polévky na druhý den/ a dáme je pak na chvíli zapéci pod gril do zlatava a pěkně dokřupava/. Upravujeme je dál podle sebe, nebo jako klasické topinky s česnekem a pak mažeme paštikou.
Zdroj: časopis : Marianne, pí. Karolína Kamberská
Toustový chleba rozválíme na tenké plátky, odkrojíme kůrky, přepůlíme plátky /kůrky použijeme třeba do polévky na druhý den/ a dáme je pak na chvíli zapéci pod gril do zlatava a pěkně dokřupava/. Upravujeme je dál podle sebe, nebo jako klasické topinky s česnekem a pak mažeme paštikou.
Zdroj: časopis : Marianne, pí. Karolína Kamberská
Zveřejněno 22. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7zr
Moje poznámka
Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7zr
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 19 sekundami
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 26 minutami
Rajská polévka III
Hanulka@ před 38 minutami
Špízy sýr-mortadela
Jan Nemec před 38 minutami
Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou
Jan Nemec před 39 minutami
Sloní žrádlo
Dana Lubovska před 56 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
sarah38 před 1 hodinou
Pasta Frutti de la Mare
Alvinsatya před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Těstovinový salát s tuňákem I
Valis před 2 hodinami
Tématické fráze:
paštika podle karolíny,
kachní játrová paštika recept,
kachní játrová paštika recepty,
karolína kamberská recepty,
kachní játrová paštika,
luxusní domácí paštika,
domácí paštika pohlreich,
pastika od karoliny,
karolína paštika,
nejlepší paštika z kuřecích jater,
karolína recepty paštika,
celerova polevka karolina kamberska,
paštika z kuřecích jater podle polreicha,
luxusní játrová paštika,
paštika podle polreicha,
domaci pastika od karoliny,
pastika karolina,
paštika z kuřecích jater podle karoliny,
pastika dle karoliny,
recepty od karolíny
Suroviny:
máslo,
cibule,
česnek,
játra kachní,
smetana sladká,
sůl,
pepř,
marmeláda pomerančová,
slanina anglická,
Komentáře (19)
PS: paštiky vůbec nekupujeme, když na ni dostaneme chuť, tak si uděláme domácí