Suroviny
Porce: 12-16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 460 kJ / 8 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,97 g |
Tuky | 611,74 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 2,34 g |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 580,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem.
Krok 2: Doprostřed dortové formy o průměru 24cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 150°C a pečeme asi hodinu. A necháme vychladnout.
Krok 4: Uvnitř: Ušleháme si šlehačku se ztužovačem, nanesem na prokrojený korpus a pokladem ovocem. Můžem korpus proříznout dvakrát a do druhého patra dát krém, který si připravíme. Jak krém, tak šlehačku si můžem ochutit ochucovací pastou, kterou mám objednanou přes internet.
Krok 5: Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. Necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu.
Krok 6: Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to.
Krok 7: Krém jsem dala do druhého patra korpusu. Přiložila vrchní korpus a pomazala strany a vršek. Dala jsem do lednice ztuhnout.
Krok 8: Nakreslila jsem si obrázek na papír a vystřihla. Přenesla na ztuhlý krém na korpusu. Obtáhla a dokreslila vnitřek. Krémem obarveným na černo jsem obtáhla obrysy tučňáka a začala vybarvovat.
Krok 9: Aby to vypadalo, že je na moři, tak jsem použila cukrářskou špičku ve tvaru slzičky a dělala vlny kolem tučňáka a i strany dortu. Ze silikonové formy na mořské plody jsem vytvořila ozdobu na obvod dortu, aby se trochu oživil. Přidala jméno a věk.
Zveřejněno 29. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort tučňáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ5l
Moje poznámka
Dort tučňáček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jJ5l
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 8 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 8 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 8 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 9 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 9 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 12 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 12 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 12 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 13 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 13 hodinami
Tématické fráze:
dort voda,
stínování dortů,
jak udelat vodu na dortu,
dort ve tvaru tučňáka,
jak proříznout dort,
jak udělat vlny na dortu,
tučňák dorty,
voda na dortu,
mořské vlny recept,
jak udelat morske vlny na dortu,
dort ve tvaru moře,
dort tučňák,
dort vlny,
jak proriznout dorty,
stíování dortu,
dort tucnak obrázky,
malo sladky korpus,
mořské vlny na dortu,
sladký dort s mořskými plody,
vlny na dort
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
šlehačka,
ztužovač,
broskve,
banán,
mandarinky,
jahody,
mléko,
cukr,
pudink,
máslo,
potravinářské barvivo gelové,
hmota potahovací,
silikonové formičky na muffiny
Komentáře (8)
fakt krása