Pikantní cikánský guláš
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 706 kJ / 1 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,76 g |
Tuky | 24,30 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 435 mg |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 54,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V poslední době když něco nakládám, přidávám olej, dříve to tak populární nebylo, ale opravdu je maso křehčí a měkčí.
Osobně jej dělám pikantnější, přidáním chilli papriček. (i v kořence - na mletí).
Je možné jíst s knedlíkem i pečivem a do guláše někdy přidám trochu majoránky, ale až je uvařeno, aby nezhořkla. Zdobíme petrželkou a cibulkou, jak kdo chce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2013 22:51
Talířek je ještě z výbavy, ani jsem je nepoužívala, je přes 30 let starý..., díky, mám celou soupravu...
A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.
A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.
11. 2. 2013 21:17
Guláš bude pikantní taky po té paprikové klobásce,ale musí to být dobrá klobásaMě se líbí ten talířek a brala bych ho i s gulášem,samozřejmě
11. 2. 2013 13:12
Roxana:to si piš, že ho vyzkoušímdělám něco podobného, ale přece jenom jsou tam jiné ingredience.....jj, to jsme stáli fronty na ledacos
11. 2. 2013 13:06
Bibinka:Díky...však ho zkus, já ho dělám léta, za mých mladých časů jsem ho vyšťourala v kuchařce, na kterou jsem stála ve čtvrtek 1 hodinu frontu u knihkupectví, to už bylo v minulém století
11. 2. 2013 11:36
Roxana: Roxano, tento gulášek vypadá podle ingrediencí na velkou dobrotu a máš 7.bod
11. 2. 2013 11:19
krásný gulášek guláše minimálně ze dvou různých druhů masa jsou nejchutnější
11. 2. 2013 11:09
Hodně podobně dělám, je to velmi variabilní recept, jen dávám vlastní vývar, jo a guláše nejraději zahušťuju taky chlebem.
11. 2. 2013 11:01
Mňam!
11. 2. 2013 10:02
Je to dobrý recept a oproti .p Jiřinky nesouhlasím. Pikantní je rozumně a kdo chce více jistě není na závadu přidat podle svého více té či oné ingrendience. Lepší se držet při zdi. Když se něco přežene zpočátku tak se to nedá někdy již zvrátit. "Dvakrát měř,jednou řež."
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5
10. 2. 2013 23:58
Roxana:Promiňte, ale nejsem tady registrovaná, jsem jenom návštěvník zdejších stránek.
10. 2. 2013 23:24
Jiřina Kotasová:Račte se přihlásit, můžeme komunikovat.
10. 2. 2013 23:20
V surovinách není vůbec nic pikantního.
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 14 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 20 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 5 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 5 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 5 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 6 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 7 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 9 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 9 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mrkvová hrnková bábovka: Neuvěřitelně vláčný moučník božsky chutná a švih mu dodá citronová poleva
Kynuté knedlíky trochu jinak: Nadýchaný alpský knedlík maxi velikosti s mákem a vanilkovou omáčkou chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: cikánsky hovězí guláš pikantní vepřový guláš cigansky gulas cikánský kotlíkový guláš guláš ze dvou mas pikantni gulaš cikánský vepřový guláš druhy gulase druhy gulášů pikantní vepřový guláš recept guláš ze dvou druhu masa pikantní hovězí guláš guláš dvou mas hovězí pikantní guláš guláš ze dvou druhů mas vepřový guláš cikánský výborný pikantní hovězí guláš guláš ze tří druhů masa pikantní guláš recept cikanske hovezi kousky
Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, klobása papriková, paprika sušená sladká, česnek, cibule, paprika čerstvá zelená, masox hovězí, rajče, slanina, sůl, pepř
Pikantní cikánský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50kA
12 názorů