Klášterní pochoutka
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 166 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,78 g |
Tuky | 1,38 g |
Vláknina | 2,33 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 3,30 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2013 20:24
28. 4. 2013 12:01
28. 4. 2013 10:46
28. 4. 2013 10:38
24. 4. 2013 17:02
24. 4. 2013 10:56
24. 4. 2013 10:48
21. 4. 2013 17:21
21. 4. 2013 16:20
Děkuji
super čtení je ze stránek Madety :
http://www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/...
21. 4. 2013 16:10
Colombo65: takový sýr jsem zatím neobjevila, ale pomazánek není nikdy dost, a tahle vypadá dost dobře
Foto, jako vždy, velmi povedené
20. 4. 2013 16:16
20. 4. 2013 13:36
Hodně vzdálený romaduru, daleko máslovější konzistence a už to, že jej Madeta balí do takové zpevněné kartonové polokrabičky značí jeho máslovost.Přidám foto po rozbalení :)
www.madeta.cz/cs/produkty-a-sluzby/novinky/615
20. 4. 2013 10:53
Jinak nahradit - je to slaný měkký zrající sýr, těžko říct, ještě taky neznám chuť
20. 4. 2013 08:58
20. 4. 2013 08:25
Když se řekne „klášter“, představí si jedni mnichy s velkými břichy, druzí pak řeholníky vyznávající asketický způsob žití. Svým způsobem mají pravdu všichni. Dominikánům, kapucínům, benediktinům, cisterciákům, premonstrátům a příslušníkům dalších řádů však rozhodně nelze upřít zásluhy v mnoha činnostech, a to včetně sýrařského řemesla. Právě mniši v klášterech totiž výrobů sýrů už ve středověku značně zdokonalili a v mnoha evropských klášterech se jí s láskou věnují dodnes. Vysloužili si za to mimochodem pozornost význačných umělců. Francouzský básník a esejista Léon-Paul Fargue například o jednom sýru z kláštera v Alsasku s láskou a respektem prohlásil, že „tak nějak možná voní nohy samotného Boha“. Větší poklonu už mu vyseknout vskutku nemohl.
... a posílám bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 15 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 20 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 5 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 5 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 5 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 6 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 7 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 9 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 10 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: klášterní sýr klášterní sýr madeta klašterní recepty klášterní řízek řízek madeta kláštern sýry klášterní řízky recepty madeta pomazánka klášterní sýrová pochoutky k hokeji recept na klášterní řízek recept madeta klašterni zrajici syr recept klášterní moučník pochoutky recepty romadur klášterní pochoutkove recepty klášterní sýr od madety recepty sýrová pomazánka z madety klaaterni syr
Suroviny: sýr klášterní, pomazánkové máslo bez příchuti, cibulka jarní, nať petrželová, pažitka, pepř tří barek, olej olivový
Klášterní pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxYn
26 názorů