

Klášterní rohlíčky
Suroviny 40 porcí
- 210 g hladké mouky
- 150 g mletých vlašských ořechů nebo lískových oříšků
- 75 g moučkového cukru
- 100 g másla nebo tuku
- 2 žloutky
- čokoládová poleva nebo čokoláda
- hrst mletých ořechů či oříšků na ozdobu
Postup přípravy receptu
Prosátou mouku v míse smícháme s nastrouhanými ořechy nebo oříšky. Přidáme změklý tuk, cukr a žloutky, těsto vypracujeme.
Podle času můžeme dát odpočinout do chladu, ale je možné hned udělat váleček, nakrájet stejně velké dílky a vytvořit rohlíčky.
Přendat na plech (obvykle ho nevymazávám), předehřát troubu na 200°C a upéci, zhruba 10-15 minut u elektrické trouby.
Rohlíčky jsou světlé a po upečení velmi křehké. Po vychladnutí máčíme konce v čokoládě a oříšcích.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla ve Vánočním pečivu na poslední chvíli (autor Jarmila Mandžuková)a také v Levných receptech - vánoční vydání - už více jak před deseti lety a trochu jsem si ho upravila. Je to nejoblíbenější pečené cukroví mého manžela, který je výrazně "masový" typ. Foto dodám před vánoci, ale pokud by někdo zkusil, foto uvítám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Klášterní rohlíčky
-
Jitka, ja ďakujem za recept, s cestom sa výborne pracuje, rohlíčky boli hotové raz - dva. A chutia
+ 3 -
Děkuji Tejaje za krásné fotky
. Letos už jsem sice rohlíčky upekla, ale ještě nemáčela a fotky z pečení jsem nepořizovala, takže děkuji moc.
-
Rohlíčky jsou měkké ihned po upečení, jsou spíš křehké, takže se nemusí péci předem. Ale pokud se nesní, tak vydrží vláčné poměrně dlouho.
-
ahoj měla bych takovou začátečnickou otázku :D jak dlouho před Vánoci dělat... tedy jestli je třeba nějakej čas na rozležení nebo tak :D. Díky
-
než se nadějeme,Vánoce jsou tu...
-
Jituš, recept se mi moc líbí, ale asi bych ho taky raději dělala na Vánoce. Uložím si ho a uvidíme, kdo bude rychlejší