Stroganoff dle mé tchýně
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 193 kJ / 1 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,33 g |
Tuky | 49,38 g |
Vláknina | 31,65 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 69,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od své tchýně a podobný s máslem jsem tu nenašla. Pokud někdo vyštrachá nějaký podobný, ať ho sem přidá. Přidáváni fotek požadováno !
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2019 22:46
12. 1. 2019 20:08
7. 1. 2014 10:46
7. 1. 2014 01:24
Z pohledu současné gastronomie patří Stroganoff mezi minutky… Tento recept odpovídá přípravě z kýty či falešné svíčkové, ale když mám roštěnec jak je psán v surovinách, tak to i jako minutku připravuju. Nejvíc času zabere příprava, ale vlastní úprava je pak opravdu otázka minut. Posledně jsem připravoval ze 2 kg svíčkové a vzalo mi to až "na stůl" (vlastně jsme u sporáku stáli dva – jeden maso kladl do brutvanu, druhý je obracel, posunoval a vyndával) 20 minut.
Rcp je pěkně napsaný, něco bych dělal jinak…, ale myslím, že tady níže by nemělo být slovo „přidáváme“; možná přeformulovat - „děláme po malých dávkách“
„… přidáváme postupně maso a stále mícháme a opékáme /nesmí nám pustit vodu/, proto přidáváme malé dávky, aby se stihlo v másle opéct“
Je to drobnost, ale když se maso dělá po částech, tak se hotové maso z pánve odebírá, protože jinak pustí šťávu (ono ji pustí i tak, ale neztvrdne a zůstane měkké)
1. 7. 2013 20:02
25. 6. 2013 14:21
Frantiska: Prej s Čiperkou se nebav. Vy jste tady nějaká toprecepťácká morální kazatelka?
25. 6. 2013 12:19
25. 6. 2013 12:11
25. 6. 2013 12:03
25. 6. 2013 11:43
25. 6. 2013 11:27
25. 6. 2013 11:21
25. 6. 2013 11:15
25. 6. 2013 11:06
25. 6. 2013 10:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 2 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 13 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 16 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 19 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 13 minutami
Karbanátek se sýrem
Parkmanova uvařil před 15 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Aneleh81 uvařila před 18 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Mishuu uvařila před 21 minutami
Rybí filé s chřestem
topsysel uvařila před 26 minutami
Vídeňská roštěná s rýží
Obelix uvařila před 48 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 8 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 11 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 12 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nechte se inspirovat velkým přehledem nejlepších nápadů ze studené kuchyně. Spotřebujeme i zbytky z přípravy teplých jídel
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrné suroviny i jedno překvapení
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Další recepty
Tématické fráze: stroganov z falešné svíčkové svíčková stroganoff řízek stroganoff beef stroganoff recept kuřecí stroganov originál stroganoff recept stroganov recept original minutky z falesne svickove řízek stroganov svickova ala stroganoff originál svíčková stroganov hovězí zadní baby beef recept hrníčková kuchařka vodouch stroganoff svíčková stroganov original co je stroganoff baby beef recept strogonov recept stroganov original stroganoff recept original
Suroviny: roštěnec hovězí, cibule, žampióny, smetana na vaření, mouka hladká, hořčice plnotučná, pepř černý, sůl, petrželka
Stroganoff dle mé tchýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BXWW
32 názorů