Babiččina hrachovka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 16 názorů

56

Suroviny

asi dva litry vody
hrnek hrachu
0,5 střední hlávky kapusty
1 mrkev
2 brambory
15 dkg uzeného masa
bobkový list
sůl
pepř
trošku tymiánu
1 lžíci sádla
petrželku
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrách předem namočíme a uvaříme jej do poloměkka.

  2. Kapustu pokrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak i mrkev, uzené nakrájíme na nudličky a spolu s mrkví a brambory je dáme do hrnce k hrachu. Osolíme, přidáme koření a vše uvaříme doměkka.

  3. Podle chuti dosolíme, vyjmeme bobkový list a pokud bylo uzené libové, můžeme přidat lžíci sádla, příliš hustou polévku naředíme.

Poznámka

Na talíři ji zdobíme čerstvou zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Babiččina hrachovka

  • Anička Anička

    Dneska jsem se dala do této polévky. Nalákal mě velice "jedlý" obrázek paní Remkový. Polévečka velice dobrá. :yes:

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.

    Polévka vyzkoušená, je to taková svačinová, trochu jiná hrachovka, ale dobrá. Určitě jsem jí nedělala naposledy. Dala jsem i zbytek hub co jsem měla v mrazáku a dobrá.

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.

    Jdu si namočit hrách a zítra uvařím. Mám polévky moc ráda a tuhle hrachovou jsem ještě nedělala. Kapustu taky mám, tak žádný zle. Pak dám vědět jak mě chutnala.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • smukoo smukoo

    :-)) práve sa dovára, teším sa hovado ako my hovoríme...ja už pri čítaní som vedel akú to bude mať chuť....ale toto ma prekvapilo ešte viac ;-):-p:yes: zaslúži si dvadsať bodov...my sme všetci 4 chlapi polievkový - rišo

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bibi, super fotka, polévky, to je moje:-p Sama je moc nejím, kvůli váze, ale vždycky u hrnce ochutnávám vydatně:-)) Taky jsem byla překvapená, že jde dokupy hrách a kapusta:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pro tuhle polévku jsem se rozhodla ráno, tak jsem hrách rovnou vařila bez namáčení. Polévka mě překvapila , že se kapusta s hrachem báječně doplňuje a výsledek stojí za to:-O;-)Přidala jsem fotku a bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Světlano, Gábino díky! Ne, ten hrách byl namočený od večera a za chvíli se skoro rozvařil sám:-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Jani, ta hrachovka vypadá opravdu úúúžasně...:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Jani moc pěkné foto :yes:. Ten hrách jsi mixovala?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Přidávám foto!:-!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vynikající polévka:yes: Nikdy bych neřekla, že kombinace hrachu a kapusty může tak chutnat. Všem doporučuji a dávám plus.:yes:

    Odpovědět

  • BAJINA BAJINA

  • spagetka spagetka

    Jani ale já být tebou, tak to zkusím i s trochou toho zelí, je si to podobné, jsou to vlastně sestřenice a podle mě nic nezkazíš - možná že budeš překvapená a pak napiš, jak chutnalo. Nedělám si legraci, vážně bych to zkusila :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Škoda, že nemám doma kapustu, jen hlávkové zelí:-( Jinak, určitě to vyzkouším!:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo