Hovězí polévka skoro lepší jako od babičky- Phở Tai

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 20 hodin klasicka verzia Polévky 13 názorů

Suroviny

2 kg hovězí křížové kosti
1 kg hovězí oháňka
2 cibule
5 cm zázvoru
1 česnek celý
2 skořice celá
3 anýzu
ČL koriandru
2 PL rybí omáčky
1 ČL cukru
Obloha:
rýžové nudle
hovězí maso
koriandrová nať
bazalka
jarní cibulka
fazolové klíčky mungo (Giá)
limetka nebo citron
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všude je velmi receptů na tuto fantastickou vietnamskou polévku, ale většina zapomíná že tajemství této polévky je v její základní surovině = hovězím vývaru. Takže žádný Solamyl, ani sojová omáčka či mrkev nebo Jidášovo ucho.

  2. Klasika jsou pomalu a dlouho vařené suroviny na nízkém plameni a nejlepší je až 20 hodin. Tím dostaneme tu správnou konzistenci a chuť.

  3. Do silně vroucí vody dáme vařit kosti a nakrájenéný ocas. Sbíráme kal (pěnu). Po 10 minutách snížíme plamen a přidáme silně opražené "očerněné" přísady, které jsou nakrájené na hrubo: cibule, česnek, zázvor, anýz cely, skořice (paličky), koriandr semínka.

  4. Vývary můžeme dělat dvěma způsoby jako neochuceného (bez soli a rybí omáčky na všeobecné použití nebo ochutit pro Phu s rybí omáčkou a cukrem). Vaříme na nízkém plameni do nekonečna a pak zcedíme a odložíme do lednice. Odebereme mastná oka na povrchu a použijeme jen čistý vývar. Můžeme také dát zmrazit na kostičky a použít samostatně.

  5. Phu Polévka: Kvalitní syrové hovězí maso (steak) nakrájíme nebo si ho nakrájíme na kráječi na velmi jemně plátky (dělá se to nejlépe, když je maso zmrazené). Přichystáme si vedle misky.

  6. Rýžovou slizy dáme vařit, horkou část slizů (porci dáme na dno misky). Na slize poklademe část nakrájených bylinek, jarní cibulku a koriandr. K tomu poklademe syrové na jemno nakrájené plátky steakového hovězího.

  7. Vroucím vývarem zaliji maso a servírujeme. Tím se nám na jemno nakrájené maso uvaří. Pro každého nachystáme další čerstvé ingredience jako zeleninové klíčky bylinky, bazalku a i mátu a ochutiny jako čersté chilli na drobno nakrájené, rybí omáčku, limetku nebo citron a někde přidávají ještě Hoisin omáčku, vše podle individuální chutě.

Poznámka

Hovězí polévka skoro lepší ako od babičky ? aj moja babicka keby zila by to potvrdila lebo mala zdravy sedliacky rozum a by videla ze tato kombinacia klasickeho vyvaru a cerstvych zdravych byliniek je nielen dobra ale aj zdrava.Len vtedy oni tie suroviny nemali .Takze Vietnamska klasika viac ako polievka narodne jedlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí polévka skoro lepší jako od babičky- Phở Tai

  • iva iva(neregistrovaná)

    výborně!!! konečně recept na pho!!:yes::yes::yes:
    a konečně zajímavá kuchyně:yes: :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Velmi pěkná polévečka:-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    prosím si jeden tanier tejto dobroty:-p;-):yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Jenny to je ako s tym slivkovym povidlom co moja babka varila vzdy dva dni na kamnech.Teraz su na to tzv. "pomale hrnce, crock pot)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Slow_cooker
    http://www.dokapsy.cz/pomaly-hrnec/
    Preto tento stary recept je velmi tazko robit a chut nahradzaju maggi atd.:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • magdalenka magdalenka

    Nonya, som veľmi rada za tú (pre mňa) exotiku, čo sem s tebou prišla! Tvoje recepty a fotky sú jednoducho úžasné!

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Tak ta musi byt :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Maris,nemám PH a už mne kolikrát napadlo,že bych si ho mohla pořídit.Díky za tip.;-):-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Nonyo, tak tu nad tím bloumám a myslím si, že po těch 20 ti hodinách vaření by se mi ta polévka pěkně prodražila;-). Pokud chci mít silný vývar a topím v kamnech, nechám ho na nich, jak já říkám "válet" a to dost dlouho(zrobna tam válím koninu), ovšem na plynu, nebo elektrice bych to nedělala a nudle máme raději domácí.
    Jinak polévka bude jistě dobrá, tak dávám 3.bodík:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Pajasko, s těmi kamny máš pravdu. Dnes je ideální na vývary PH ;-)
    Polévka vypadá skvěle:yes::-p+

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Musím říci,že vývar z hovězí oháńky je suprový.:yes:Tohle by mi ale stačilo k obědu samotné.Musí to být zdravé a moc dobré.:-p Vývar,čím déle se pomaličku vaří,tím je lepší.Ono to dlouhé vaření bylo dříve snadnější,protože se nevařilo na plynu či elektrice,ale na kamnech na dřevo.Topilo se stále a na kraji stál jeden hrnec,kde se vařil vývar celej den a druhej s bílou kávou.:-))To byly časy.Dokonce mi babička říkala,že kosti na hovězí vývar,lze použít znovu (ne vždy se vařilo tak dlouho,ale 3-4 hod určitě)a vývar je ještě lepší,protože ty pory v kostech se otevřou.Já to nikdy nezkusila,ani nevím proč.:-8

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    čtu dobře...??? 20 hodin vařit...??? no páni,tak to abych si vzala na dnešek noční...:-D:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: jak dlouho varit hovezi vyvar polévka pho hovězí recept dobrá hovězí polévka polévka phu polévka pho hovězí recepty spikove kosti phu polévka jak dlouho se vaří hovězí vývar jak dlouho vařit hovězí polévku hovězí kostky na mrkvi od babičky cim ochutit polevku phó recept hovězí polévka v ph hovězí polévka v ph jak dlouho se vaří hovězí polévka polévka ph jak vařit hovězí polévku hovezi pho recept hovězí polévka jak dochutit vývar

Zapomněl/a jsem heslo