Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát "Giftun"

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

28. 6. 2013 13:26

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 139 kJ / 511 kcal
Bílkoviny12,93 g
Tuky22,63 g
Vláknina31,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 193 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy57,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Název Giftun je podle hotelu v Egyptě, kde jsme byli ubytovaní. Egypťané mají velké množství salátů, ale při nejlepší vůli jsem se nebyla schopna domluvit s kuchařem o ingrediencích!:-))))) Tenhle salát byl skvělý a velmi zvláštní. Černý kmín, jinak taky Černucha, v Egyptě hojně používaný jsem použila poprvé. Pro ty, kteří nemají potuchy, co to je za koření přidávám odkaz..:-))

Všechny vás tímto zdravím již z domova!!:-))

http://www.prirodni-leciva.cz/cerny-kmin/t-532/

http://osiva-semena.cz/lecive-rostliny-semena/774-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Majka8

29. 6. 2013 23:41

Stará Hlušcová:Myslím že Jana Vám to napsala dobře,pokecejte si doma a bude klid...tady jen prudí a jestli umí,tak ať se předvede,ráda jeho recept ocením

jarka skrobakova

29. 6. 2013 13:23

:yes::yes: super salátek :yes::yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 6. 2013 12:38

varilamyskakasicku: to fakt nevím, hlavně, když bude dobrý:-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 6. 2013 12:18

Jana Remkova: tak králík počesku? Také bezva;-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 6. 2013 12:09

varilamyskakasicku: No, za chvíli to bude králík;-), toho jsem ale v Egyptě neviděla:-D. Díky za přivítání:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 6. 2013 11:31

Janina už je doma, bezva;-) tak vítej zpátky a dávej nám salátky, jak jsi je tam baštila, jeden pěkný je už tady, mňam:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 6. 2013 08:48

aisha: Díky moc:-).

aisha

29. 6. 2013 08:27

Jani, vitej zpatky doma..:-K:-K. Arabske salaty mam take moc rada, existuje jich opravdu neskutecne mnozstvi. Tento vypada take dobre..;-):yes::-p

cathleen: Chutove je to hrozne, tedy pro me. Ale mistnim to chutna. Ale jak pisu, neslouzi to jako moucnik ke kave ci caji, pouze jako zdravy doplnek stravy.

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 6. 2013 08:08

aisha: :-D tak to si opravdu nedovedu představit! Ve slaném jídle si ji představím, ale moučník nebo ten chleba....fakt...ten asi pro mě jen s kmínem, max. chlebovým kořením (fenykl, koriandr, anýz) - konzerva, no:-8

aisha

29. 6. 2013 08:01

U nas z cernuchy delaji dokonce i moucnik. Ma tmavou cernou barvu, voni lehce dezinfekcne a slouzi jako lek na ocistu tela. Dale cernuchu pridavame napr. k nakladanym citronum, spolu se safranem..;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 6. 2013 07:15

magdalenka: Magdalenko, mně černucha připomínala spíš pepř křížený s mákem :-D Koupila jsem ji u Antonína, samotnou http://www.koreni.cz/detail.php?pid=290 i v chlebovém koření http://www.koreni.cz/detail.php?pid=519 ale musím spravedlivě přiznat, že v té směsce koření do chleba mě moc nepřesvědčila :-( na mě ve střídě působila hodně rušivě.
Koření si pak ode mě vzala sousedka, která taky peče, a které tahle směs naopak vyhovovala.

hanes24

29. 6. 2013 04:33

Nehádejte se o černuchu, kupte si semínka, nasaďte a vypěstujte a uvidíte. Ale nesmíte dopadnout jak já, že Vám to pes vyhrabe.Asi jí to tak vonělo,že to vyhrabala a sežrala.:-)):-)):-)):-))

Majka8

29. 6. 2013 00:53

Černý kmín z lékárny mám doma,úžasně zdravá věc...jen jsem nevyzkoušela dát ho do jídla,je tekutý a má se jíst denně lžička...recept vyzkouším a určitě dám vědět jak chutnal:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 6. 2013 18:21

magdalenka: Magdi, jakási obdoba klasického kmínu. Právě v Egyptě jsem si všimla, že ji dávají hodně do salátů a na různá pečiva. Řekla bych, že je výraznější, než náš kmín.

magdalenka magdalenka

28. 6. 2013 18:09

Robím bez černuchy a sójovky, až ma prekvapilo, že som nepridala.:-D
Je skvelý určite, vieš popísať chuť černuchy? Ď. :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty hlušcová jana sojový salát kus kus salát okurkový salát smažou a česnekem bilinky zvraceny humor.sk bilinky pouzivane v kuchyni lecive bilinky bilinky v salátu bilinky do salatu salát z byli fazolek arabske koreni na salat palačinky recept amur recepty recepty z květáku fazolky plněná rajčata recept salat z lososa salat losos recept

Suroviny: fazolky zelené, cibule červená, rajče, česnek, olej olivový, šťáva citronová, omáčka sojová, sůl, pepř, kmín celý

TopRecepty.cz

Salát "Giftun"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EX54

Naposledy jste si prohlédli