Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahody podle starého receptáře

Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice více a nikdy se nekazí.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

2. 7. 2013 14:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 070 kJ / 5 275 kcal
Bílkoviny35,00 g
Tuky15,00 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 200,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ještě zůstane trochu šťávy, kterou můžete vypít a nebo dát zamrazit do tvořítek a použít do nápojů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chocolate chocolate

2. 7. 2013 19:44

Ukládám.

rebeka rebeka

2. 7. 2013 15:35

to musí být úžasná lahoda:yes::yes: ten, kdo má jahůdky na zahrádce, jako dělané:yes::-K

Nella

2. 7. 2013 14:44

Yanull, to je výborný návod, moc děkuji.
V zavařování nejsem moc kovaná, tudíž vítám a ještě jednou děkuji:-K.

spagetka spagetka

2. 7. 2013 14:36

Jani, tenhle recept mám od mamky. Jenže, co se u nás objevila cukrovka, tak dělám veškeré ovoce ve vlastní šťávě, na marmelády apod používám diaželírovací cukr.
V jednom ti ale dávám určitě za pravdu, Pokud se pořádně vymyjou a vypařej sklenice a víčka, zásadně vnitřek nevytírat utěrkou, tak se tam nemá co kazit. Dyk marmelády, klevely, džemy projdou varem, kompoty přeleješ horkým nálevem, kde je cukr, kys. citronová a někdy i alkohol a to vše je dokonalý konzervant. Takže netřeba chemie, jako konzervant proti plísni.

Bibinka Bibinka

2. 7. 2013 14:32

Yanull: Jani s tou rumovou příchutí musí mít dobrou chuť;-)a pokud je to starý recept, tak naše babičky věděly, proč to tak dělat;-):-p Dávám ráda 1.bod:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování jahod zavařování jahodový kompot zavařování jahod se kazí co dělat recept na zavarovaní jahod jahody zavařování jak zavařit jahody jahodový kompot podle babicky jak zamrazit jahody zavařování jahody cukrem jak se zavaruji jahody nálev na jahody jak zavarovat jahody zavařené jahody jak dlouho zavařovat jahody zavařování jahod recept zavařené jahody ve vlastní šťávě staré recepty na marmelády zavařování jahody recepty z jahod zavařování jahod bez cukru

Suroviny: jahody, voda, cukr krupice, kyselina citronová, rum

TopRecepty.cz

Jahody podle starého receptáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmKp