Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2021 15:59
Naprosto luxusní. Dělám už jen tento. Ubírám cukr a dávám celou skleničku marmelády. Super na spotřebu starých zásob. Všichni ho milujeme
7. 2. 2021 17:31
Ahoj, perník je výborný, už ho peču poněkolikáté. Nicméně uvědomila jsem si, že do něj vždy dávám kypřicí prášek do pečiva i kypřicí prášek do perníku. Je to tak správně nebo stačí perníkové koření? Děkuji za odpověď a všem přeji dobrou chuť
20. 1. 2021 23:46
Opravdu výborný pernik.
19. 1. 2021 20:56
Z poloviční dávky do koláčové formy.Půlka jen tak, druhá se sušenými švestkami a kešu.Nadýchaná a voňavá rychlovka Určitě brzy zopakuji
24. 11. 2020 15:02
pohoda.b@post.cz: Tento je NADYCHANY! Zadna buchta!
24. 11. 2020 14:43
Perník určitě vyzkouším a dám do něj hodně mandlí a ořechy. Těším se až budou recepty na nadýchanou vánočku nebo bochánek. Nemám to špatný ale žádný zázrak to není. Už jsem vyzkoušela hodně receptů ale stejně mi to přijde jako obyč. kynutá buchta
21. 8. 2020 11:14
DĚVČATA, všimla jsem si, že tu trochu tápete, kam dát marmeládu či povidla, ale ať ho dáte do kteréhokoliv druhu (pevné či tekuté suroviny) nic špatného ani převratného se nestane, ale v tom tekutém se lépe rozpustí. Pudink je jedno jaký dáte, když doma není zrovna čokoládový, ale on dává tmavší barvu perníku. Klidně se ptejte dál, časem Vám odpovím Jsem moc ráda za to vaše kladné hodnocení a hlavně, že chutná Jinak do něj můžete dát kousky meruněk, nebo broskví, to ještě podtrhne chuť perníku.
12. 7. 2020 21:23
Výborný,nadýchaný jako peříčko u našich třech dětí máte
20. 5. 2020 06:03
Ďakujem za upozornenie na chybné video.
19. 5. 2020 22:40
Tak povidla ani marmeládu jsem tam nedala ,puding jsem neměla čokoládový tak jsem tam dala karamelový a musim říct, že pernik je naprosto božský
19. 5. 2020 22:12
Wendy.W: Wendy,ale to není chyba autorky,videa dělá někdo jiný,to se musím Bibinky zastat,to není chyba její!!!!!Ale asi je dobře,že jsi na to upozornila,protože kdo dělá videa ,tak by se měl držet receptu,tak asi by se mělo upravit video!!!!!!!Není to poprvé,ty videa jsou kolikrát opravdu odfláknutá,to musím i já říci,kolikrát nejsou přínosem receptu,bohužel
19. 5. 2020 22:10
Wendy.W: Povidla patri do tekutych surovin
19. 5. 2020 21:58
Frantiska: jo to chápu, ale dělala jsem to podle videa a tam tu marmošku ani povidla nepřidala. Nevadí teď jsem ho vytáhla z trouby a vypadá, že se povedl
19. 5. 2020 21:54
MamlajdaD: Koukala jsem na video a tam ho právě nepřidala
19. 5. 2020 21:39
Wendy.W: Autorka receptu tuto ingredienci ("3 lžíce povidel nebo marmelády") má napsanou v seznamu surovin a v popisu přípravy má napsáno: "Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny,"... ! Povidla nebo marmeláda se přidávají samozřejmě k tekutým surovinám, rozhodně ne k sypkým.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 10 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 23 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 8 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 11 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 12 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 15 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 16 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 17 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 18 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ozdobit řezy čokoládou, aby vypadaly skvěle? Podle jednoduchého videa to zvládnete
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Stále ho všichni hledáme. Jednoduchý recept na dokonalý moučník pro celou rodinu, který je rychlý, snadný a neskutečně dobrý
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů