Mánkova pomazánka z kapřích jiker
Většina z nás využívá kapří jikry hlavně do rybí polévky, ale z jiker můžete připravit i výbornou pomazánku, která skvěle chutná na topince nebo na krajíci čerstvého kváskového chleba.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 208 kJ / 2 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 314,36 g |
Tuky | 81,10 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 4,60 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 107,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept mi poslal Milan Palička – Mánek z Mánkova rybího restaurantu - http://www.mankuv-rybi-restaurant.estranky.cz/clan... Recept na citrony naložené v soli najdete na http://www.toprecepty.sk/recept/1947-citrony-a-lim... nebo na http://dadala.hyperlinx.cz/nakl/naklr0003.html
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2013 08:15
jira500 - v mrazáku by se ještě něco našlo Ale to bude na nějaký jiný recept. Tvoji rybáři jistě něco donesou.
27. 11. 2013 21:41
zdravím a jsem moc moc ráda za výborný recept hned ho vyskouším mám doma dva rybáře a jikry v mrazáku nemáš ještě nějaký? dík a dávám bodíky
25. 11. 2013 18:30
Já bych si pochutnala
25. 11. 2013 08:28
Váhy surovin jsem uvedl, jak mi napsal Mánek. Není problém udělat z poloviční dávky. Na foto jsou jikry ze dvou jikrnaček. Bylo jich mírně nad kilo.
Já měl a ještě mám jiker i mlíčí dost. Zpracovávám známým ryby, tak mi vnitřnosti a hlavy nechají. Před 3 týdny jsme s kamarády udili. Dovezli si ryby z výlovů, měl jsem plnou vanu a práce nad hlavu.
Bylo toho přes 30kg živé váhy. A všechny ryby měly v sobě jikry či mlíčí. Počasí se asi na ně podepsalo a šly by pozdě do tření. Normálně jiker moc není, tak taky sbírám a zpracuji, až je jich v mrazáku více.
Spagetko, hromadím recepty, co z jiker udělám, až jikry budou .
No a teď jikry byly. Dík patří Mánkovi za recept.
Já měl a ještě mám jiker i mlíčí dost. Zpracovávám známým ryby, tak mi vnitřnosti a hlavy nechají. Před 3 týdny jsme s kamarády udili. Dovezli si ryby z výlovů, měl jsem plnou vanu a práce nad hlavu.
Bylo toho přes 30kg živé váhy. A všechny ryby měly v sobě jikry či mlíčí. Počasí se asi na ně podepsalo a šly by pozdě do tření. Normálně jiker moc není, tak taky sbírám a zpracuji, až je jich v mrazáku více.
Spagetko, hromadím recepty, co z jiker udělám, až jikry budou .
No a teď jikry byly. Dík patří Mánkovi za recept.
25. 11. 2013 00:28
Jirko, fakt, kde sehnat jikry? Sice osobně mám štěstí, že v rodině mám rybáře a teď výhradne trvám na jikrnáčích , ale já bych to nekupovala. V Kaufu maj mražené jikry, na cenu se radši neptej. Ale ukládám, jak budou jikry, bude pomazka a tobě dík za tip
24. 11. 2013 23:58
Jana Remkova: viděla jsem je v září někde, cena byla strašná za 1 kg, takže jsem, no zaváhala jsem
24. 11. 2013 23:44
Ty jikro jedna!!! Kde mám vzít kilo jiker? Jirko, jinak jsem přesvědčená, že to je lahůdka
24. 11. 2013 21:08
Jiříku, kde tak sehnat jikry nebo mlíčí ve větším balení, než z jednoho kapra, tak bych si dala, kdysi jsme je dělali naložené do sklenic, ale to je tak 25 let Tvá pomazánka je určitě výborná, ta by mi teď po tom sladkém sedla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 8 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Marcipán i falešný marcipán uplatníme při pečení dortů, zákusků, cukroví. Můžeme si vybrat z několika druhů
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
Další recepty
Tématické fráze: kapri jikry kapří jikry recept jikry z kapra kapři jikry recepty jikry recept pomazánka z rybích jiker recept na kapří jikry jíkry z kapra recept jikry z kapra recepty jak uvařit kapří jikry jikry recept na jikry z kapra jikry recepty pokrmy z jiker recepty na kapří jikry příprava jiker recepty na jikry z kapra recepty kapří jíkry pomazánka z mlíčí recept kapří jikry
Suroviny: jikry z kapra, cibule, česnek, kůra citronová, pepř mletý, sůl, brambory
Mánkova pomazánka z kapřích jiker
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5jp
8 názorů