Jikry s mlíčím v remuládě

cathleen Kuchařka: cathleen

Ryby 16 názorů

Suroviny

Mlíčí
jikry
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
cibule
ocet
cukr
smetanová remuláda
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto vývaru je necháme do druhého dne.

  2. Scedíme, kromě bobkového listu vybereme všechno koření, skládáme do skleněné nádoby a zaléváme remuládou. Dobře uzavřené uložíme do lednice na den-dva odležet. Chutná jemně, jako rybí salát.

Poznámka

Použila jsem remuládu z receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/8537-smetanova-mar...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 102 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jikry s mlíčím v remuládě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-O:-OJů,tak tahle dobrota mi nějak unikla:-8Ještěže tady prolétávají náhodné recepty:-*:-K
    Cathleen,receptík líbí se mi moc líbí:-p:yes:Dávám krásných 13:-))

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak jsem se dala do likvidování ještě vánočních zásob z mrazáku. Uvařené jikry a mlíčí jsem smíchala s pokrájenou Kunovjankou bez nálevu a celou lahůdkovou cibulkou i s natí. Přidala jsem Majolku® a trochu plnotučné hořčice. Dochutila solí, pepřem, cukrem a šťávou z citronu. Bodík už jsem dala :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-))Dej vědět, kdy zaskočíš a my nachystáme pstruhy!:yes:(Teď v zimě budou na přehradě kromě kaprů, amurů a tolstolobiků prodávat i štiky a sumce)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tak toto je pre úplne neznáme niečo...iba hmlisto tuším, čo je mlieč a ikry...
    (asi skočím k vám...kedy kupuješ ryby najbližšie?)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Tak to jooo....pokud pojedeš naším směrem, ráda tě pozvu, třeba na pstruha po mlynářsku;-) (a moc ráda tě poznám:-) )

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-D:-D:-D Já měla na mysli už zpracované, na talíři...:-*

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-D:-DMožná by tě i přešla chuť, kdybys jich kuchala najednou skoro 10 kilo:-))....prodávají je u nás na přehradě, za 110kč/kg, každý pátek čerstvé.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O Hromadu čerstvých pstruhů? Dala bych si...:-p:-p:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Na vánoce dáváme jikry a mlíčí do rybí staročeské polévky. Tohle jsem vyrobila proto, že jsme kupovali hromadu čerstvých pstruhů pro nás i kamarády, já je kuchala a téměř ve všech bylo mlíčí nebo jikry. Bylo to škoda vyhodit;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Irisko, také někdy na Vánoce obaluji a smažím mlíčí, teda když je pěkné a je ho relativně dost-docela mi to připomíná řízečky z prasečího mozečku(taky dělávám, když ho seženu).;-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Na Vánoce smažím mlíčí jako řízek a jikry dávám do rybí polívky. Ale tohleto letos vyzkouším. Už teď ti dávám boďana :yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    cathleen:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Cathleen - recept jsem přeposlala mým známým - rybářům ;-) :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Mlíčí jikry a v remuládě, tak to musí být lahůdka!:yes:4.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Super, dosud jsem nakládala jen slanečky. Kapří vnitřnosti a hlavu si dělám na cibulce, polévku rodina snese pouze na Vánoce. Tohle bude vítaná změna, dík;-):-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nakládané jikry jikry z kapra jikry ze štiky kapri jikry rybí jikry recepty nakládané mlíčí salát z jiker a mlíčí nakládání jíker rybí jikry recepty z jiker kapři jikry recept recepty z mlici a jiker jikry ze pstruha naložené jikry jikry ze štiky recept nakládání jiker a mlíčí recept na rybí jikry salát z jiker zpracování jiker jikry z kapra recept

Zapomněl/a jsem heslo