Jikry s mlíčím v remuládě

Suroviny

Mlíčí
jikry
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
cibule
ocet
cukr
smetanová remuláda

Postup přípravy receptu

  1. Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto vývaru je necháme do druhého dne.

  2. Scedíme, kromě bobkového listu vybereme všechno koření, skládáme do skleněné nádoby a zaléváme remuládou. Dobře uzavřené uložíme do lednice na den-dva odležet. Chutná jemně, jako rybí salát.

Poznámka od kuchařky

Použila jsem remuládu z receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/8537-smetanova-mar...

Komentáře k receptu Jikry s mlíčím v remuládě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-O:-OJů,tak tahle dobrota mi nějak unikla:-8Ještěže tady prolétávají náhodné recepty:-*:-K
    Cathleen,receptík líbí se mi moc líbí:-p:yes:Dávám krásných 13:-))

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Tak jsem se dala do likvidování ještě vánočních zásob z mrazáku. Uvařené jikry a mlíčí jsem smíchala s pokrájenou Kunovjankou bez nálevu a celou lahůdkovou cibulkou i s natí. Přidala jsem Majolku® a trochu plnotučné hořčice. Dochutila solí, pepřem, cukrem a šťávou z citronu. Bodík už jsem dala :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-))Dej vědět, kdy zaskočíš a my nachystáme pstruhy!:yes:(Teď v zimě budou na přehradě kromě kaprů, amurů a tolstolobiků prodávat i štiky a sumce)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tak toto je pre úplne neznáme niečo...iba hmlisto tuším, čo je mlieč a ikry...
    (asi skočím k vám...kedy kupuješ ryby najbližšie?)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Tak to jooo....pokud pojedeš naším směrem, ráda tě pozvu, třeba na pstruha po mlynářsku;-) (a moc ráda tě poznám:-) )

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-D:-D:-D Já měla na mysli už zpracované, na talíři...:-*

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-D:-DMožná by tě i přešla chuť, kdybys jich kuchala najednou skoro 10 kilo:-))....prodávají je u nás na přehradě, za 110kč/kg, každý pátek čerstvé.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O Hromadu čerstvých pstruhů? Dala bych si...:-p:-p:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Na vánoce dáváme jikry a mlíčí do rybí staročeské polévky. Tohle jsem vyrobila proto, že jsme kupovali hromadu čerstvých pstruhů pro nás i kamarády, já je kuchala a téměř ve všech bylo mlíčí nebo jikry. Bylo to škoda vyhodit;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Irisko, také někdy na Vánoce obaluji a smažím mlíčí, teda když je pěkné a je ho relativně dost-docela mi to připomíná řízečky z prasečího mozečku(taky dělávám, když ho seženu).;-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Na Vánoce smažím mlíčí jako řízek a jikry dávám do rybí polívky. Ale tohleto letos vyzkouším. Už teď ti dávám boďana :yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    cathleen:yes::yes::yes: +

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Cathleen - recept jsem přeposlala mým známým - rybářům ;-) :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Mlíčí jikry a v remuládě, tak to musí být lahůdka!:yes:4.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Super, dosud jsem nakládala jen slanečky. Kapří vnitřnosti a hlavu si dělám na cibulce, polévku rodina snese pouze na Vánoce. Tohle bude vítaná změna, dík;-):-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: nakládané jikry jikry z kapra rybí jikry recepty jikry ze štiky kapri jikry salát z jiker a mlíčí nakládané mlíčí rybí jikry nakládání jíker recepty z jiker kapři jikry recept jikry ze pstruha recepty z mlici a jiker naložené jikry jikry ze štiky recept nakládání jiker a mlíčí recept na rybí jikry salát z jiker rybi mlici zpracování jiker