Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma
Suroviny
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2014 19:59
Já jsem se zase setkala i v restauracích s pojmem ražniči ve smyslu slabých plátků kuřecího nebo vepřového masa připravovaných na grilu
3. 2. 2014 19:52
Rožeň je zařízení různé velikosti, na který se navléká, či napichuje maso od plátků až třeba po kuře, či sele. a opéká nad zdrojem tepla. S rožněm se musí otáčet.
3. 2. 2014 19:50
zizala: Áno, názory sú rôzne
A čo je rožeň, po slovensky ražeň ?
http://slovnik.vareni.cz/rozneni/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=ra%C...
A čo je rožeň, po slovensky ražeň ?
http://slovnik.vareni.cz/rozneni/
http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=ra%C...
3. 2. 2014 19:36
tejaja: Názory se liší:
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ra...
Kousky masa prokládané cibulí, pečené na rožni O napichování ani slovo.
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ra...
Kousky masa prokládané cibulí, pečené na rožni O napichování ani slovo.
3. 2. 2014 19:26
ražniči sú citujem : "Směs vepřového masa, cibule, slaniny napíchaných na jehle." http://slovnik.vareni.cz/hledat/r/?pageID=2
3. 2. 2014 18:42
Kdysi dávno před revolucí, když jsme s mým budoucím mužem zašli občas někam na večeři, on si s oblibou dával vepřové ražniči. Poprvé jsem se hrozně divila, že to není na špejli, ale prý že na špejli je špíz, ražniči je od slova rožnit. To vepřové ražniči totiž byly jednotlivé plátky vepřové panenky opečené na roštu. Obvykle se to podávalo s nakrájenou cibulkou, hořčicí nebo tatarkou a hranolkama.
Takže souhlasím s tím, že název je zavádějící
Takže souhlasím s tím, že název je zavádějící
3. 2. 2014 17:53
casino: Terezko , když si každý nazývá podle sebe, tak to bohužel takto dopadá. Ražniči bylo vždy na jehle, špejli atd. Recept bych nazvala rozhodně jinak, je to zavádějící.
A je-li uvedeno i v nějaké kuchařce, tak svědčí o něčem
A je-li uvedeno i v nějaké kuchařce, tak svědčí o něčem
3. 2. 2014 16:51
casino: Sodoma, Gomora...
3. 2. 2014 15:51
tejaja:
Bohužel už dlouho neplatí, že ražniči musí být na jehle
Kdysi mi to doložili citací z tištěných kuchařek a dost jsem se podivoval...
Dokonce už KUCHAŘKA NAŠÍ VESNICE 1970 uvádí ražniči jako cosi, dělané jako biftečky na pánvi...
Bohužel už dlouho neplatí, že ražniči musí být na jehle
Kdysi mi to doložili citací z tištěných kuchařek a dost jsem se podivoval...
Dokonce už KUCHAŘKA NAŠÍ VESNICE 1970 uvádí ražniči jako cosi, dělané jako biftečky na pánvi...
3. 2. 2014 14:07
zrzka: Každý si recept samozřejmě může nazvat jak chce. Já dělám zapečené brambory jinak. Toto je ražniči, které se mi nechtělo špejlovat. Kdyby jste si recept přečetla, určitě byjste viděla, že brambory se dávat nemusí.
3. 2. 2014 13:19
Proste zapecene brambory. S raznicim nic spolecneho, kdyz tam jsou uz brambory, kecep ...
3. 2. 2014 10:52
Ak to nie je na špejli, tak to nie je ražniči. Stačilo by dať iný názov
3. 2. 2014 10:20
kočička s pejskem pekli dort
2. 2. 2014 21:55
Také děláme, říkám tomu pekáč co dům dal ,
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Kefírový koláč
jubull uvařil před 12 minutami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 9 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 11 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 12 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 12 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarborové koláče a buchty připravujeme z jarní vydatné úrody. Podle oblíbených receptů se nám určitě povedou
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: ražniči bez napichování jak naložit maso na ražniči co je ražniči ražniči s bramborem ražničí jak udelat raznici zapečené brambory ražničí na grilu ražniči plátky naložení masa na ražniči ražniči na plechu královské ražniči špíz bez napichování raznici z brambor raznici v troube zapekane raznici jak se dela raznici naložit ražničí řeč. na ražniči ražniči na rožni
Suroviny: maso vepřové, salám točený, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, slanina, brambory, česnek, kečup sladký, máslo, koření grilovací, olej, pepř
Ražniči bez špejlí "zapečené brambory" ... z toho co máte doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0p7N
29 názorů