Ražniči z vepřového masa
Ražniči z vepřového masa přiláká svou vůní nejednoho hladového strávníka. Příprava je snadná a ražniči vypadá na talíři opravdu krásně. Pokrm můžete směle podávat jako sváteční jídlo. Nejlepší přílohou jsou brambory nebo bramborové dukátky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 688 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,63 g |
Tuky | 34,02 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,75 g |
Sacharidy | 12,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na plátky a lehce naklepeme, pokud jsou plátky příliš silné.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme a můžeme potřít hořčicí. Nakrájíme na kousky tak, aby se daly napichovat na jehlu.
Krok 3: Slaninu, klobásu a papriku nakrájíme na kousky o podobné velikosti jako maso. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 5: Střídavě vše napichujeme na jehly nebo špejle a skládáme do pekáčku vymazaného sádlem či olejem.
Krok 6: Ražniči podlijeme troškou vody, přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme doměkka asi 60 minut.
Krok 7: Ke konci pečení víko odklopíme a ražniči dopečeme dozlatova. V průběhu dopékání přeléváme výpekem.
Krok 8: Podáváme s bramborami a zeleninou.
Krok 9: Na talíři doplníme podle chuti hořčicí a najemno nakrájenou cibulí.
Zveřejněno 20. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpp1
Moje poznámka
Ražniči z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpp1
Nejnovější recepty
Rychlé tvarohovo-smetanové pohárky s čokoládou a ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Houbové fleky
Přidáno před 7 hodinami
Banánový koláč s ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Vaječná tlačenka s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kočičí tanec s klobásou
Přidáno před 12 hodinami
Vaječný nářez s medvědím česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí roštěná
Neregistrovaný před 9 minutami
Kozí brada
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kuře od koronera z Kentucky alias KFC
Neregistrovaný před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 2 hodinami
Masové kuličky s třemi druhy dipů
Nadja před 4 hodinami
Piškotový dort s lehkým krémem
Neregistrovaný před 4 hodinami
Šalamoun
Neregistrovaný před 5 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Neregistrovaný před 5 hodinami
Chlebíček z bílků
Neregistrovaný před 5 hodinami
Jednoduché punčové řezy
Neregistrovaný před 5 hodinami
Tématické fráze:
raznici,
ražniči recept,
ražniči na špejli do trouby,
ražniči na špejli,
ražničí v troubě,
ražniči do trouby,
ražničí na jehle recept,
recept na ražniči,
recept ražniči,
ražničí recepty,
ražničí na špejli recept,
recepty ražniči,
ražničí na špejli recepty,
nejlepší ražniči,
ražniči v pekáči,
ražničí do pekáčku,
kuřecí ražničí,
ražničí na grilu,
recepty na raznici,
ražniči na pekáči
Suroviny:
plec vepřová,
slanina anglická vcelku,
cibule,
klobása,
hořčice,
paprika,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
hořčice,
cibule
Komentáře (14)