Hráškový krém se smetanou
V tomto jemném krému vyniká nasládlá chuť hrášku. Hrášek uvařený ve vodě rozmixujeme, zahustíme jíškou a zjemníme žloutky rozmíchanými v zakysané smetaně. Krém můžeme podávat s opečeným pečivem nebo slaninou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 761 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,66 g |
Tuky | 75,55 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 516 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 99,79 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2016 10:14
Když dělám hráškový krém, jde udělat i bez mouky, prostě zdravě, rozmixuju tolik hrášku, až je polévka hustá pouze s ním. Zde mi přijde mouka zbytečná.
26. 3. 2013 14:00
Skvělý krém dávám bodík
10. 12. 2012 22:44
Já ho zkusila udělat s bazalkou. Myslím, že se povedl
http://www.foodstyle.cz/products/hraskova-polevka-...
http://www.foodstyle.cz/products/hraskova-polevka-...
4. 7. 2012 18:22
Přidávám bod, výborná a jednoduchá polévka..btw-přiznávám se, že já jsem kostku přidala.Používám bio bujony Alnatura, které mají snížený obsah soli.Na zjemnění jsem přidala kousek másla.
Dcerám chutnalo, ač mladší měla speciální verzi bez bujonu a másla a se soj. smetanou.+4
Dcerám chutnalo, ač mladší měla speciální verzi bez bujonu a másla a se soj. smetanou.+4
21. 6. 2012 11:02
Tak jsem právě zkusila uvařita a chutná dobře, jsem zvědava na reakce rodiny a dělala jsem bez bujonu, jen se solí a je dobrá.bujony totiž už nepoužívám posílám bodík
21. 3. 2012 13:09
Eli, veliká chvála!!! Vy a Vaše recepty nezklamou, jsou ze základních surovin, náhražek ikdyž to bez nich už asi někdy neumíme minimum, nebo žádné, což je skvělé! Prostě klasika, jednoduchost a v té krása jest a v případě hráškového krému i výborná chuť. Děkuju za inspirace a držím palce v dalším konání.
22. 2. 2012 13:02
Výborné, před nějakou dobou jsem tuto lahůdku dělala z dvojnásobné dávky na oslavě a všichni se olizovali až za ušima
4. 3. 2010 13:38
18. 7. 2009 15:11
výborná , chutnala nám
11. 3. 2009 11:56
Jé... to patřilo pod ten guláš
Jsem to ale zmatkář...
Jsem to ale zmatkář...
11. 3. 2009 11:55
Jani, Ty ještě držíš tu dietu? Ptám se proto, že stejnou drží manžel (nějak jsem pochopila, že je to ta čtrnáctidenní "pro kamarádky" nebo "přítelkyně" - snad se nepletu , já ji získala už dřív od kolegyně.. ). Včera chodil kolem toho guláše jak mlsnej kocour , ale dostal jen plátek kuřecího a salát s jablečným octem... To ani za fotku nestálo ...
11. 3. 2009 11:06
Taky myslím, je to věc názoru a harmonie chuti je vlastně asi obdoba masoxu. Kluci v kuchyni taky vařili pouze se solí, je to tak většinou v normách a asi jsme všichni zdegenerovanínení to totéž
11. 3. 2009 06:58
Janka to je tým, že všade sa používa bujón z kocky, s umelými ochucovadlami, ktoré sú vyrobené práve tak, aby tú chuť vytvorili. Takže mi už nereagujeme na prirodzenú chuť toho-ktorého jedla. Ja používam masoxy veľmi zriedkavo, vývar si mrazím vlastný, aby bol, keď potrebujem. Nemám rada tie rovnaké Maggi chute, každé jedlo mám rada ak chutí tak, ako je to podľa ingrediencií prirodzené. Ostatne bujón je čosi iné, než tie kocky. Ale je to zvyk každého z nás.
10. 3. 2009 23:02
Jani, to je otázka volby... Dnes jsem nepoužila ani jíšku ani masox, ale chuť jsem doladila "Harmonií chuti" od Maggi. Takže nakonec na stejné úrovni jako ta kostička...
10. 3. 2009 22:51
A já bych se za ten bujón-masox zase přimlouvala. Sůl mi nemůže nic tak dochutit, jako masox a že jsem to teda nejednou zkoušela a byla jsem docela překvapena reakcemi. "Mami, dobré, ale nějak bez chuti" dnes už jsou různé bujóny se zeleninou, nemusí to být masox, ale sůl nedochutí nic. Skoro ji nepoužívám, víc toho masoxu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 15 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 3 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 5 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 5 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 6 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 6 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 6 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Jak se připravují "hrk hrk" moučníky? Jsou na přípravu jednoduché a rychlé
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: polévka hráškový krém hráškový krém polévka hráškový krém polévka z mraženého hrášku hráškový krém podle pohlreicha hrachovy krem ze smetanou recepty polevka hraskovy krem hrášková polévka z mraženého hrášku podle polreicha recept polévka hráškový krém hrášková polévka podle polreicha polraich polreich recepty hrášková polévka se smetanou polévka hráškový krém zdravě hraskovy hrachový krém recepty polreich polévka z mraženého hrášku hrachový krém pohlreich kraskovy krem polévka hráškový krém recept
Suroviny: hrášek, vývar masový, smetana zakysaná, žloutek, sůl, masox, olej, mouka hladká
Hráškový krém se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpPg
19 názorů