Hráškový krém se smetanou
V tomto jemném krému vyniká nasládlá chuť hrášku. Hrášek uvařený ve vodě rozmixujeme, zahustíme jíškou a zjemníme žloutky rozmíchanými v zakysané smetaně. Krém můžeme podávat s opečeným pečivem nebo slaninou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 761 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,66 g |
Tuky | 75,55 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 516 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 99,79 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2009 22:25
Ty instantní polotovarové pomocníky jsem zmínila víceméně pro nepříliš zkušené - třeba začínající kuchaře...
10. 3. 2009 22:23
Velká pravda, bez bujónu a také bez granulované jíšky. Někdy stačí přidat víc hrášku nebo ubrat vody a příprava se obejde bez jíšky úplně. Připravovala jsem ho dnes k obědu, ještě si živě pamatuji tu jemnou chuť.
10. 3. 2009 21:16
Spagetko súhlas, bez bujónu
10. 3. 2009 21:08
Tenhle krém milujem a vzhledem k jeho jemňoučké chuti se přimlouvám za NEPOUŽITÍ bujonu
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 10 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 23 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 22 minutami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 55 minutami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 2 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 3 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 3 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 3 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 4 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit hráškový krém? Tuto jarní polévku z čerstvého nebo mraženého hrášku si zamilují i děti
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Hrníčkové recepty a chyby při jejich přípravě: Hrnky nejsou vhodnou odměrkou
Další recepty
Tématické fráze: polévka hráškový krém hráškový krém polévka hráškový krém polévka z mraženého hrášku hráškový krém podle pohlreicha hrachovy krem ze smetanou recepty polevka hraskovy krem hrášková polévka z mraženého hrášku podle polreicha recept polévka hráškový krém hrášková polévka podle polreicha polraich polreich recepty hrášková polévka se smetanou polévka hráškový krém zdravě hraskovy hrachový krém recepty polreich polévka z mraženého hrášku hrachový krém pohlreich kraskovy krem polévka hráškový krém recept
Suroviny: hrášek, vývar masový, smetana zakysaná, žloutek, sůl, masox, olej, mouka hladká
Hráškový krém se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpPg
19 názorů