Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Množství pro menší remosku o průměru mísy 22 cm.
Nutriční hodnoty
Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,07 g |
Tuky | 79,70 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 826 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečeno v remosce s hliníkovou mísou. Kdo nemá remosku, tak připraví klasicky v pekáčku v troubě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 9. 2022 09:09
Palika: Děkuji za zájem o recept.
7. 9. 2022 20:07
22. 6. 2022 14:52
Marie Svarcova: Děkuji za zájem o recept. Mně podobná jídla chutnají a jsem na ně zvyklá od mala.
22. 6. 2022 09:25
Maruško, květákový mozeček byl můj první oběd, který jsem našim uvařila, bylo mi 8 apůl roku a dodnes vzpomínám - zapečený tedy nebyl ale určitě tak brzy udělám recept i foto se mi moc líbí.
18. 10. 2014 09:12
zizala: Jaruško, děkuji za vyzkoušení a fotečku.
11. 10. 2014 12:35
Mauško, dnešní oběd byl podle Tebe, jen jsem ještě přidala brokolici, protože květák nebyl moc velký. Takováhle prostá jídla máme rádi. Bod už jsem Ti dala, tak jen rychlou fotečku
1. 9. 2014 17:50
Jitkas: Děkuji, v listovém těstě jsem ještě nezapékala, ale co není, může být. Díky za tip.
26. 8. 2014 20:34
Opravdu mooc pekne, delam podobne napln do slaneho listoveho testa, tu strouhanku predem trochu oprazim.
26. 8. 2014 20:19
danielle72: zizala: Děkuji Je to recept od maminky, používala jen pár ingrediencí a dělávám ho dodnes.
25. 8. 2014 14:04
Jé, to je pěkný nápad, remosku využívám hodně na chalupě.
24. 8. 2014 15:16
Zajímavé a moc pěkné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 11 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 15 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 1 hodinou
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 hodinou
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 2 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 3 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 4 hodinami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 4 hodinami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Aby květák po uvaření zůstal hezky bílý, na to existuje několik metod. Jednou z nich je přidat do vody trochu mléka
Remoska - energeticky nenáročný spotřebič. Upečete v ní téměř vše jako v klasické troubě
Další recepty
Tématické fráze: zapeceny květakovy mozecek zapečený květák v remosce květákový mozeček zapečený květák v remosce květák na mozeček zapékaný květákový mozeček zapečený květák recept recepty z remosky zapékané květákový mozeček recepty z do remosky recepty v remosce zapečený květák s vejce v remosce zapečený květákový mozeček recept květákový mozeček to zapekany pečený květákovi mozecek kuska rice zapeceny mozecek mozeček květakovy zapékaný květák v remosce remoska recepty
Suroviny: květák, sůl, pepř mletý, slanina uzená, sádlo, cibule, vejce, strouhanka
Selský zapečený květákový mozeček (z remosky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w86g
11 názorů