Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový mozeček

Oblíbená retro klasika české kuchyně obstojí i dnes. Květák je zdravý a bohatý na spoustu vitamínů. Dobře ochucený květákový mozeček může být dietním a zdravým obědem nebo večeří. Navíc je jeho příprava rychlá a jednoduchá.

Hodnocení receptu je 4,7 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anja

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 673 kJ /
639 kcal
Bílkoviny27,02 g
Tuky55,60 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 879 mg
Sodík 303 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy6,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na části a uvaříme ve vodě. Potom ho scedíme a pokrájíme na menší kousky. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na másle. Krok 3: Přidáme pokrájený květák, osolíme, okořeníme mletým kmínem a pepřem, poté na cibulce krátce podusíme. Krok 4: Ke květáku vmícháme osolená rozšlehaná vejce, a necháme je srazit. Krok 5: Na talíři ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.

TIP: Jak používat naťovou petržel

Zveřejněno 5. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový mozeček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dzk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový mozeček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dzk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělá klasika. Květák jsem vařila před dušením jen 6 minut, aby zbytečně nezměkl, jinak chce hodně soli i kmínu a na závěr jsem nechala na nejnižší stupeň 5 minut prohřát, aby se chutě propojily. Díky za recept! 🙂

Já jsem ho jako dítě nenáviděla, ale teď na něj nedám dopustit. Je prostě výborný <3

Výborná klasika. Já i můj 15 měsíční syn jsme se olizovali až za ušima 😁

Děkuji za výborný a velmi snadný recept :-8

Je to k neuvěření!!!:-O
Když na Květákový mozeček ffčééra přišla řeč, tak dítka mých dětí nevěděla wocogo, ;-(
No, od dnešního oběda jsou v obraze a ani se neofrňovala :-)

Klasika :yes:

Jak dlouho to dusíme?

Aby z karfiolu nebylo bláto, a oběd nebyl moc dietní, tak ke zpěněné cibuli na pánvi přidám nakrájenou anglickou, nebo šunku, po osmahnutí nadrobno nakrájený syrový květák,chvilku restuji a teprve potom trošku vody a asi deset minut nechám pod pokličkou podusit. Když se voda vydusí, osolím, okořením pepřem, kmínem a nechám srazit vyklepnutá vajíčka. S bramborem a okurkovým salátem celkem levný a rychlý oběd. Bez vážení, počítání vajec, všeho přiměřeně.

Tohle byl první kompletní oběd, který jsem celý sama uvařila i s okurkovým salátem - bylo mi tehdy 9 let a už je to před 61 lety :yes::-)- díky za připomínku

bylo to moc vynikající dávám bodík děkuji za recept :yes: :-O ;-)

mňamka:-p

:yes: povedl se :-) díky a posílám bodík ;-)

Antonín Noha::-D Tak to nejez!!

ahojte zrovna davam varit kvetak a uz se nemuzu dočkat):-D

už to mam :-)) a myslim ze se to povedlo:yes:

Tématické fráze:
kvetakovy mozecek s vejci, mozecek, mozeček recept, recept mozecek, květákovej mozeček, květák recepty, květákovýmozeček, recept na mozeček, recept- květák jako mozeček, mozeček recepty, květákové mozecky, kvetakovy, recepty mozeček, květkový mozeček, květákový mozeček zapečený, kvetakvý mozecek, ketakovy mozecek, recepty-květákový mozeček, květáková pomazánka, květákové recepty

Suroviny:
květák, cibule, máslo, sůl, kmín mletý, pepř mletý, vejce, nať petrželová

Přidat fotografie receptu