

Rychlý rybízový koláč v remosce
Suroviny
- miska rybízu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka (může být i kyselé)
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vajíčko
- 1 prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Mouku, cukr, mléko, olej, prášek do pečiva a vajíčko dáme do misky a vše zamícháme dohromady.
Formu remosky vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Do formy vlijeme těsto navrch poklademe rybíz, hojně pocukrujeme, popřípadě posypeme drobenkou a dáme péci.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý rybízový koláč v remosce
-
Koláček je rychlý a dobrý.
-
upekla jsem tento koláč
. Opravdu je rychlý a skvělý. Bodík a fotka
-
Marta:Jak dlouho nechat v removsce dostala jsem ji darem nemám zkušenost díky
-
Skvělý koláček
. Přidávám foto
Dělala jsem ho ale na klasické kulaté formě na koláč.
-
Jsem začátečník,chtěla bych se zeptat,zda to jde normálně,když nemám remosku,šoupnout do trouby?
-
Upekl jsem PŘESNĚ podle receptu a dopadlo to - výborně!Jenom to bylo málo sladké,tak jsem ještě pocukroval a NEMÁ TO CHYBU!
Jenom jsem nevysypával moukou,ale kokosem!
Přidal jsem fotky. -
Marti:Jediná rada:Remosku zahodit a koupit novou!
-
Prosím o radu. VŽDY, když peču v remosce buchtu, vyběhne pod sklem boule. Můžu zakrývat alobalem, jak chci.
Děkuji. -
No, je dobře, že jsi tady dala zmínku o postupu. Já taky jednou dělala nějaký rýžový nákyp od Topreceptů, přidala fotku s tím, že jsem si to trochu upravila, ale nenapsala jsem to tam a pak jsem tady dostala od nějakého chudáka, co celý oběd vyhodil dostala takový sprostý komentář, co se tady ani nedá napsat. Zachránila mne pipre, která mne na to upozornila. Celý den jsem měla záchvaty smíchu, chudák bez oběda
-
tak 2 celé hrnky mouky by byly do remosky moc, dala jsem 1 1/2 hrnku a i tak je koláč docela vysoký, prášku do pečiva určitě jen polovinu