Chouquettes
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 158 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,10 g |
Tuky | 119,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 499 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 54,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výslovnost (šuket) zní českému uchu legračně, ale toto pečivo patří spolu s croissanty a brioškami k nejoblíbenějšímu francouzskému pečivu k snídani. Je z odpalovaného těsta a jeho hlavní ozdobou jsou malé perličky cukru na povrchu. Perlový cukr u nás bohužel nekoupíte, já jsem si ho přivezla z výletu do Rakouska. Je poměrně běžně k dostání i v Německu, Francii, Španělsku, Itálii apod. Profesionální pekaři ho u nás k dispozici mají. Jako lehkou náhradu můžete zkusit rozbít na kousky kostkový cukr (ale není to ono, perlový cukr má jinou technologii výroby a tudíž je z podstaty jiný) nebo místo cukru použijte čokofleky (= čokoládové pecičky).
Začátečníci si mohou přečíst o odpalovaném těstě tady:
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-rece...
Název nelze přeložit ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2014 09:55
29. 9. 2014 23:36
29. 9. 2014 17:05
Ale děkuju za vyzkoušení receptu
29. 9. 2014 13:31
28. 9. 2014 19:36
28. 9. 2014 19:35
28. 9. 2014 16:18
A skvělé jsou, to je pravda, jen se po nich zaprášilo
28. 9. 2014 15:59
28. 9. 2014 14:49
Děkuji všem za milé komentáře, "šuketky" nám moc chutají a budu ráda, pokud někdo vyzkouší
28. 9. 2014 10:47
28. 9. 2014 07:53
27. 9. 2014 16:17
27. 9. 2014 11:12
27. 9. 2014 10:43
27. 9. 2014 10:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 6 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 15 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 3 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 4 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 7 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 7 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 9 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Další recepty
Tématické fráze: perlový cukr šuketky ministola postup španělsko pečivo recept plnene koule z odpalovaneho testa cukr perlový aby odpalované těsto nekleslo pečivo ve španělsku odpalované moučníky perlový cukr v receptech výslovnost crumble španělsko pečivo posipané cukrem německá miništola profesionální pečení recepty
Suroviny: voda, máslo, sůl, cukr, vejce, vejce, mléko, lupínky čokoládové
Chouquettes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7WY
15 názorů