Povidloň
Neobvyklý dezert pocházející ze Šumavy je sice náročnější na přípravu, ale výsledný efekt rozhodně stojí za to. Povidloň, tvořený vrstvou povidel a tvarohového krému se smetanou mezi dvěma pláty nadýchaného odpalovaného těsta, se po odležení doslova rozplývá na jazyku.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 9 160 kJ / 2 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,28 g |
Tuky | 130,25 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 886 mg |
Sodík | 765 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 168,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace: Apetit 10/2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2014 23:16
20. 11. 2014 15:44
26. 10. 2014 08:59
Michaela Medkova: určitě vyzkoušej, nebudeš litovat
25. 10. 2014 20:43
23. 10. 2014 15:49
17. 10. 2014 11:06
17. 10. 2014 10:44
16. 10. 2014 23:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 24 minutami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kedlubnové smaženky
Fofa. uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 3 hodinami
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 3 hodinami
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 6 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 10 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 15 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 15 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 20 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 21 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit tvarohovou náplň do moučníků. Oblíbenou náplň zvládneme během chvilky. Poradíme správný postup
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Báječná Paní Walewská: Vyzkoušejte polský moučník pojmenovaný po milence Napoleona
Další recepty
Tématické fráze: povidloň povidloň recept povidloň z kvildy recept na povidloň recept povidloň recepty povidlon povidloň - recept zákusek povidloň povidloň z odpalovaného těsta povidlon apetit povidlon recepty povidlín peceni povidlon povidlon kvilda kvilda povidloň povidloň z kvildy recept povidloň recept apetit odpalované těsto povidloň apetit povidloň dezert povidlon
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka hladká, vejce, tvaroh polotučný, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, povidla švestková, rum, cukr moučkový, máslo
Povidloň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNz4
8 názorů