Švestky v octě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 007 kJ / 4 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 6,00 g |
Vláknina | 75,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 125,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Terezčiny sladkokyselé meruňky mně připomenuly tyto moc dobré švestky, které jsme dělávali v dobách, kdy bylo plno švestek i na každé mezi. Díky šarce u nás už švestky téměř vymizely, takže jsem je nezavařovala už spoustu let. Ani nevím, zda je ještě možné používat salicyl jako konzervant.
Třeba se recept někomu hodí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2016 15:24
13. 10. 2016 11:47
Švestky se nekazí, mohou se odebírat počástech a vydrží až do léta. Hodí se na koláče, do knedlíků i jako kompot.
recept je z novin hodně starý. V.
28. 9. 2015 10:07
27. 1. 2015 08:28
9. 12. 2014 10:37
Za originálny a zabudutý recept !
8. 12. 2014 19:29
8. 12. 2014 19:20
8. 12. 2014 18:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 9 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 22 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 1 hodinou
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 1 hodinou
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 2 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 2 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 3 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 5 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit taštičky z křehkého těsta? Rady a tipy pro začátečníky
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Další recepty
Tématické fráze: švestky v peřinách ocet ze švestek konzervování švestek salicyl jak konzervovat švestky švestkový ocet na co jsou dobré švestky švestkový ocet recept švestka voctè švestkový kompot s octem topstar slivky švestky švestky v peřině jak konservovat švestky švestky do peřin svestky vperinach švestkový ocet recepty švestka topstar recept švestky v peřinách svestkovy kompot zavareny v perinach švestky v peřinách recepty
Suroviny: voda, ocet, cukr, kyselina salicylová, švestky, kyselina salicylová
Švestky v octě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0mVG
8 názorů