Švestkový kompot

pelda Kuchařka:

Zavařeniny 9 názorů

11
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

švestky
Roztok: 1 l vody
300 g cukru
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Švestky narovnáme do sklenic těsně vedle sebe buď rozpůlené, nebo celé.

  2. Zalijeme je teplým cukerným roztokem, uzavřeme a ihned sterilujeme - 20 minut při 80 stupních.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Švestkový kompot

  • tejaja tejaja

    Milan: Presne takto zaváram aj ja. https://www.toprecepty.cz/recept/7198-rychly-kompo... Považujem tiež za zbytočné variť nálev, keď sa uvarí sám počas sterilizácie. A ako píšeš, nič nezostane ani nič nechýba. ;-)

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Připravování cukerných nálevů při zavařování kompotů je naprosto zbytečné a neefektivní, protože po zalití sklenic někdy lak chybí a nebo zbytečně přebývá a co s potom s tím. Já to dělám takto: Sklenice naplním ovocem, do každé sklenice nasypu cukr ( do malé 1.pl , do velké 2pl ) , samozřejmě záleží na sladkosti ovoce a potom do každé sklenice napustím vodu rovnou z vodovodu a zavíčkuji. Takto připravené sklenice potopím do hrnce až po okraj víček a steriluji asi 25 min. při 80°C. Množství cukru samozřejmě, záleží na sladkosti ovoce. Při výrobě např. meruňkového nebo broskvového kompotu dávám do malých sklenic 2pl cukru a do velkých 3. Takto zavařené kompoty vydrží ve sklepě několik let. (pozn: pl = polévková lžíce).

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Vasek S.: Při každém zavařování potápím sklenice celé do vody. Hladina vody musí být nad víčka, aby se obsah stejnoměrně prohřál. Takto zavařuji spoustu let všechno.

    Odpovědět

  • Vasek S. Vasek S.(neregistrovaný)

    Vsechno pekne, ale nikdo me nerekne jak hluboko ponorit zavarovacky do vody?vstastny@persona.ca
    Zdravim ze severo zapadni Canady

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Katarina:v té samé vodě, kterou pak dáváš do kompotu, vyváříš sklenice a všechno? :-O:-O:-O, možná jsi to jen špatně písla ne? ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Katarina Katarina(neregistrovaná)

    Ja delam nasledovne.... Do kastrolu naleju 3litry vody, do toho trochu cele skorice a tri ctyri hrebicky, cukru podle chuti a sladkosti svestek a cajovou lzicku citronove kyseliny. Privedu k varu, pridam tak pul kila celych svestek, pet sest minut povarim, tou stavou vysterilizuju trilitrovou sklenici, naplnim svestkami, zaleju a zavru.... Oj, taky v tom vyvaru sterilizuju vicka a vsechno naradi, ktere potrebuju (naberacku na svestky, vidlicku na vyndani vicka....)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pavla.P (neregistrovaný/á) - já pro diabetika nedávám cukr vůbec a pokud chci třeba kompoty, tak přidám fruktozu pro diabetiky - na 1 l vody max. 100 g.

    Odpovědět

  • Pavla.P Pavla.P(neregistrovaný)

    jak mám zavařit švestky pro diabetika? Kolik dát do sedmičky sklenky těch malých kuliček sladidla?

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    ja som ich vykôstkovala a do menších pohárov pridala ešte paličku škorice - tie máme na mlsanie :-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo