Švestkový kompot

pelda Kuchařka:

Zavařeniny 6 názorů

11
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

švestky
Roztok: 1 l vody
300 g cukru
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Švestky narovnáme do sklenic těsně vedle sebe buď rozpůlené, nebo celé.

  2. Zalijeme je teplým cukerným roztokem, uzavřeme a ihned sterilujeme - 20 minut při 80 stupních.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Švestkový kompot

  • Vasek S. Vasek S.(neregistrovaný)

    Vsechno pekne, ale nikdo me nerekne jak hluboko ponorit zavarovacky do vody?vstastny@persona.ca
    Zdravim ze severo zapadni Canady

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Katarina:v té samé vodě, kterou pak dáváš do kompotu, vyváříš sklenice a všechno? :-O:-O:-O, možná jsi to jen špatně písla ne? ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Katarina Katarina(neregistrovaná)

    Ja delam nasledovne.... Do kastrolu naleju 3litry vody, do toho trochu cele skorice a tri ctyri hrebicky, cukru podle chuti a sladkosti svestek a cajovou lzicku citronove kyseliny. Privedu k varu, pridam tak pul kila celych svestek, pet sest minut povarim, tou stavou vysterilizuju trilitrovou sklenici, naplnim svestkami, zaleju a zavru.... Oj, taky v tom vyvaru sterilizuju vicka a vsechno naradi, ktere potrebuju (naberacku na svestky, vidlicku na vyndani vicka....)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pavla.P (neregistrovaný/á) - já pro diabetika nedávám cukr vůbec a pokud chci třeba kompoty, tak přidám fruktozu pro diabetiky - na 1 l vody max. 100 g.

    Odpovědět

  • Pavla.P Pavla.P(neregistrovaný)

    jak mám zavařit švestky pro diabetika? Kolik dát do sedmičky sklenky těch malých kuliček sladidla?

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    ja som ich vykôstkovala a do menších pohárov pridala ešte paličku škorice - tie máme na mlsanie :-D

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo