Broskvový /meruňkový zákusek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 503 kJ / 2 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,22 g |
Tuky | 171,24 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 576 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 224,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: inspiraci jsem našla v maminčiných receptech, ale přizpůsobila jsem si to podle svého.
Tyhle zákusky dělám už dlouho, ale většinou z meruňek. Dnes jsem je neměla, tak jsem použila broskve.Protože jsou broskve dost velké, každou jsem rozkrojila na 4 dilky. Je to dobrý, takový lehounký zákusek, řekla bych, že skoro až dietní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 6. 2013 11:36
Pajaska:Já to mám právě nejraději, když je to srolované a těsto je uvnitř. Jen to dám zpočátku navíc a dodělávám na méně, tím se to peče déle, a pak je to výborné!!!!!!!!!
12. 8. 2012 10:33
Hmmm, to byla dobrůtka! I pro očko velmi pěkné. Určitě se k receptu zase vrátím. Bodík+foto.
17. 2. 2012 16:34
Zákusek je výborný, i když mi bohužel při pečení trochu vytekl tvaroh... Ale určo zkusím někdy znovu
25. 1. 2012 17:49
Děkuji moc za rady , určitě to zkusím, protože to je asi tou teplotou jak zde píšete
19. 1. 2012 04:02
Ája:Věř žížalce,stará zásada a léta praxe!!Ještě podotknu,nevymazávat plech, stačí studená voda - polít plech a nebo papír na pečení.Pokud my se pálilo,tak zpočátku vysoká teplota a jak naběhne ,lze trochu snížit.Boky např.štrůdlu nepomazávat vejcem,jen zvrchu.A štrůdl je lepší jen přehnout,ne zatočit.Uvnitř je pak mazlavé,jakoby nedodělané(pokud je náplň mokrá - př.jablka),alespoń my to nemáme rádi.Také záleží na značce těsta!!!
18. 1. 2012 21:13
Ája: Myslím, že to je tím, že ho pečeš na příliš nízkou teplotu. Listové těsto se peče při 220-250°C. Pak pěkně naskočí.
18. 1. 2012 00:21
Dobrý večer, prosím Vás o radu, já mám problém z pečením listového těsta, mám ho vždycky mazlavé a nízké nikdy ho nemám jako je na těchto fotkách , proto ho už nepeču a při tom ho máme rádi hlavně děti. Děkuji moc za odpověď
8. 9. 2011 08:45
Klára: myslím, že mohu odpovědět za autorku - bez obav, budou dobré i druhý den, u nás déle než 2 dny nevydržej
8. 9. 2011 08:44
Dělám téměř stejně ale bez pudinku, takže zkusím takto
8. 9. 2011 08:09
To mi úplně unikloto je moc hezký receptík,to si ukládám a také vyzkouším,to se mi moc líbí+1
8. 9. 2011 07:48
Budou zákusky dobré i druhý den, pokud se budou skladovat v lednici? Chystám se na Váš recept a druhý den je povezu na návštěvu Předem děkuji za odpověď.
13. 9. 2010 08:20
Haničko,to je super papáníčko.Co nejdříve vyzkouším a přidávám devátý bodík.Dík za recept a měj se!
3. 3. 2010 21:02
Mňamky to je boží, to si udělám chválím a dávam bodík
16. 11. 2009 21:03
Jé, podobný moučník prodávají u nás v pekárně. Jen tam není ten tvaroh. A je moooooc dobrý!!
29. 3. 2009 12:20
neměla jsem broskve ani meruňky, tak jsem použila kousky jablek (předem orestovaných na kousku másla a ochucených) a výsledek bodík jsem dala už dříve, protože jsem věděla, že to bude dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 5 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 7 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 8 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 8 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:49
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:48
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Jak udělat pesto z bršlice kozí nohy. Úporný plevel se uplatní i v kuchyni
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: zákusky z listového těsta merunkové recepty zakusky recepty dietní zákusky zákusek z listového těsta merunkový zákusek dobrý zákusek dietní zákusek broskvový táč zakusky recepty s obrazkami zákusek z listového těsta a pudinku merunkový moučník maminčiny recepty na moučník s broskvemi merunkový táč táč s broskvemi recepty na zákusky recept na zákusek z listového těsta zákusek s broskvemi merunkove zakusky broskvové zákusky
Suroviny: těsto listové, tvaroh měkký, kompot broskvový, vejce, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, cukr moučkový
Broskvový /meruňkový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/766B
22 názorů