Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake

I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.

Hodnocení receptu je 5,0 (142×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

29. 3. 2009 15:54

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 005 kJ / 5 020 kcal
Bílkoviny118,60 g
Tuky284,51 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,69 g
Sůl3,81 g
Sacharidy493,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iwis

18. 6. 2015 08:40

Dnes budu dort péct, vše nakoupené, rozhodla jsem se pro mascarpone a riccotu. Jen se chce zeptat,v jak velké formě dort pečete?Mám doma jen o průměru 28 cm,nebude dort moc nízký??? Děkuji moc za odpovědi :-K

Sofii_21

17. 6. 2015 20:04

NAPROSTO FANTASTICKÝ!!!!!!!! ÚŽASNÝ RECEPT, SIC TROCHU DRAŽŠÍ, ALE I PŘESTO FAMÓZNÍ!!!:-K:-K:-K:-K:-K:-):-):-8:yes:

Karol

7. 6. 2015 21:12

Úžasný recept, všem doporučuji. Dělala jsem jej příteli za státnice:-)akorát jsem místo druhé smetany pokladla jahody na celý dortík a zalila želé :-)určitě zkuste :yes:

Jitka

2. 6. 2015 22:49

Děkuji za vynikající recept, cheesecake se náramně povedl a ani jsme nevydrželi s odležením do druhého dne, je opravdu vynikající a jednoduchý na přípravu :yes:
Po přečtení komentáře Ivky jsem dala jen 3 vejce a pouze 150g moučkového cukru a opravdu to stačí. Pekla jsem 200st. po dobu 10ti minut, poté na 120-13st. 30 minut.
Doporučuji všem :-))

Hanka

24. 5. 2015 15:12

já dělala přesně podle receptu, vypadalo to krásně, ale po upečení prostředek žlutý , protože se do něj dávaly vejce, což je pochopitelné, takže se to vůbec nepodobá obrázku. Navíc, dělala jsem přesně podle návodu a dnes po rozkrojení uprostřed nedopečený a celý se mi roztekl ;-(. Sem z toho celá nešťastná, dělám přesně podle návodu, a vůbec se nepovedl a obrázku se nepodobá. Takže za mě nedoporučuji. :no:

evík

28. 3. 2015 17:55

Včera jsem dělala tuto dobrůtku. Skutečně je to v ý b o r n é.
Dala jsem 500 g mascarpone, 100 g tučného tvarohu, ostatní podle receptu.
Všem moc doporučuji.
Eli a tobě děkuji za lahodu.
Posílám zasloužený bodík.:yes::yes::yes::yes::-K

Ivana

9. 3. 2015 21:06

Tereza:Já ještě přidávám rum,2-3 lžíce do sušenek a stejně i do krému.Nakonec po upečení navrch dávám višně v rumu,které si sama nakládám.To pak cheesecake nemá chybu a pak je jedno,jestli se tam dají pomazánková másla,kysané smetany nebo tvaroh.Už to jinak dělat nebudu:-)

Tereza

1. 3. 2015 16:20

Dobrý den,
Měla jsem strach riskovat a dělat ho z lučiny, tvarohu atd, když jsem ho hned dělala jako dárek k narozeninám. Dělala jsem ho poprvé a po přečtení všech komentářů a prozkoumání i dalších receptů jsem ho udělala z:
4x philadelphia, 1x pomazánkové máslo Pilos a 1x zakysaná smetana.
I když je náplně více, dodržela jsem počet vajec, cukru jsem dala 125g a sneslo by to asi i 100g. Ale tato varianta mi moc chutnala i přes vyšší pořizovací cenu sýru philadelphia, vyjde stále o hodně levněji než kupovaný. :)

Monika

24. 2. 2015 15:25

Vynikající..dělám jen tento recept,je to lahůdka ze všech nejlepší..kam se hrabou cukrárny :-D celá moje rodina se po něm může utlouct :-K:-*:-p

Janinka

21. 2. 2015 14:34

Pecu od zacatku jen podle tohohle receptu a vzdy se povedl! Rodina ho zboznuje :) misto kysane smetany pred pecenim do syrove hmoty uz v pekacku spiralove naliju syrup z mrazeneho ovoce a vody s cukrem svareneho predem v hustou hmotu a zapecu i s tim,je to krasny a ta vune...:-8:-8:-8

Terka

10. 2. 2015 20:38

Dobrý den, :-) desert jsem akorát dokončila, už stydne v troubě. Chtěla bych se akorát zeptat, vajíčka opravdu jen vmýcháváte, nebo je vyšleháte? A je desert tužší hned po vyndání z trouby, nebo více ztuhne až v lednici? Předem moc děkuji. Terka

Evitta

19. 1. 2015 17:07

Eli, dělala jsem poprvé a přidávám se ke všem ostatním s chválou. Použila jsem jak sýr Philadelphia, tak i mascarpone, riccotu a Lučinu. Díky moc za skvělý recept!!!

Ivka

31. 10. 2014 10:15

Tento dortík peču už po několikáté, pěji jen samou chválu. Našemu taťkovi velmi chutná, tak mu ho právě dělám k svátku. Místo vanilínového cukru je dobré dát skutečně vanilkový cukr nebo vanilku, dělám jen ze tří celých vajec a cukru dávám 150 g a bohatě to stačí.Peču na 200st na deset minut a pak na 120-130 asi půl hodiny. Vynikající recept, děkuji.:-K:yes:

verisek0902

15. 10. 2014 09:52

Dělala jsem ho nedávno a celý jsem ho sama snědla :-8 , měla jsem strach že se mi nepovede a rozteče se mi, ale krém byl pěkně tuhý :yes: použila jsem tučný a polotučný tvaroh ve vaničce na to zmíněnou zakysku a maliny. Pekla jsem ho na doporučení o 10 minut déle. Jinak příště zkusím do toho dát polovinu mascarpone :-p jo a trochu méně cukru.

Lucka

18. 9. 2014 12:24

POVEDL SE! Děkuju zakladatelce.Super, těším se, až přijde rodinka a spapká mi ho :-)

1 3 4 5 6 7 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse cheescake recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept cheesecake s mascarpone chease cake recept chesecake chessecake top recepty chiskake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake cheesecake z mascarpone recepty chesse recept cheescake nejlepší cheesecake

Suroviny: sušenky bebe, máslo, máslo, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, šťáva citronová, vejce, žloutek, smetana zakysaná, smetana zakysaná, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G