Kočičák (lepenice trochu jinak)

Lusinda79 Kuchař: Lusinda79

Bramborová jídla 34 názorů

Suroviny

600 g brambor (oloupaných)
300 g kysaného zelí
2 cibule
olej(sádlo)
kmín
sůl
kousek másla
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostky a spolu s kmínem uvaříme v osolené vodě.

  2. Mezitím si scedíme kysané zelí, které krátce podusíme s trochou vody, můžeme dochutit solí, octem, cukrem podle vlastní chuti.

  3. Uvařené brambory rozšťoucháme s kouskem másla, přidáme podušené a scezené zelí.

  4. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle či oleji osmažíme do tmavší barvy.

  5. Spolu s tukem z pánve přidáme k bramborám a zelí a společně promícháme.

  6. Necháme 5-10 minut odpočinout v teple pod pokličkou, aby se chutě propojily.

Poznámka

Kočičák chutná nejlépe s pečeným vepřovým a pivem, ale i samotný s mlékem je v naší rodině oblíbenou zimní večeří.Rozpis je pro 4 osoby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kočičák (lepenice trochu jinak)

  • manekineko manekineko

    asi s krížikom po funuse, ALE! nejako podobne sa okolo považskej bystrice varia úhrabky. olúpané zemiaky uvariť s kmínom, rozpražiť cibuľu a vylepšiť slaninou, kyslú kapustu vyžmýkať a nakrájať, nevariť! všetko dokopy zhňácať a podávať ako hlavné večerné jedlo. je to božské, a ja úchyl to zapíjam surovým kravským mliekom, mňam.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

  • Bibi Bibi (neregistrovaný)

    Kočičák = láska nebeská :-D:yes:

    Odpovědět

  • Bibi Bibi(neregistrovaný)

    Kočičák = hudba :-K:yes::-8

    Odpovědět

  • monis monis(neregistrovaný)

    Všechny zdravím, taky sem tuto dobrotu udělal,opravdu moc dobré jídlo, chutě všech surovin k sobě krásně pasují..Jinak pro eliz... Děkujeme, zabila jste zlého draka nyní už se bude všem lidem žít dobře!!! Mimochodem zdělení GEORGEHO,bytˇpsané špatnou češtinou mělo jistou náplnˇzatím co váš příspěvek mi neřekl vůbec nic paní profesorko!

    Odpovědět

  • Lucie Konupčíková Lucie Konupčíková(neregistrovaný)

    Dnes jsem vařila poprvé a nemá to chybu! Určitě budu dělat častěji. Moc děkuji za tip!!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    george: "vinikající"? Tak si "samozřejmně":-O:no: raději zkontrolujte, co píšete, a neprojevujte tu hlubiny své ignorance naší řeči. Smutné. Při čtení podobných výlevů lidí, kteří zřejmě nesložili ani čtvrtou třídu ZŠ, je mi nesmírně úzko.

    Odpovědět

  • george george(neregistrovaný)

    Ty slečny, nebo to budou asi tak čtrnáctiletý husičky nacpaný odpadem z mekáče neví nic o tom co je opravdu dobrý. samozřejmně že kočičák se vinikající dobrota. deláme taky zelí na cibulce a slanině pak dáme do brambor,moc dobrý.:

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    Toto jídlo sem jedl poprvé,inspiroval mě Váš recept a výborné.Přidal sem si recept do své kuchařky a budu vařit častěji,přidávám foto.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tak trochu si myslím, že sem Lusinda79 ešte chodí. Ďakujem jej za náš dnešný super obed a pridávam foto.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Taky to děláváme,u nás se tomu říkalo "šťouchané brambory se zelím" a nebo lepenice,ale kočičák se mi líbí více:-8:-KDávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Lepenici dělám také třeba jen tak s kefírem ani k tomu nemusíme nic.K večeři samozřejmě k obědu cokoli.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Lucko, lepenici jsem dnes servíroval k obědu se sekanou a kuřecí roladou, plněnou mletým masem. Všichni hosté lepenici jedli poprvé a moc ji chválili.:-O:-p:-p:-p Škoda, že už nemůžu poslat bodík.:-)):yes::yes: A samozřejmě vkládám fotku!;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Včera jsem kočičák vyzkoušel na večeři k pečenému jelítku a moc jsme si pochutnali.:-p Postup jsem si poněkud upravil díky Vašku Froňkovi. Vyškvařil jsem na kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidal nakrájenou cibulku, orestoval dorůžova, přidal kyselé zelí, které jsem jen prohřál, trošku připepřil a promíchal s rozšťouchanými brambory. Bylo to super a dnes udělám pro všechny kočičák ke kuřecí roládě s mletým masem. Kočičák si zaslouží bodíka.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jo Jo. To je jídlo našeho venkova. I u nás se dost jí. Hlavně v této době při zabíjačkách, když se dělá prejt na jitrnice.U nás se akorát vaří brambory ve slupce, pak se oloupané horké rozšťouchají v ohžátým sádle se se škvarkami a zelí se vmíchá vymačkané, přeřízlé, aby byly menší kousky - ALE SYROVÉ . Je to moc dobré. Báš kočičák jde téměř ke všemu smaženému. Např. viné klováse, domácí i kupované sekané,karbanátkům a jak jsem již psal k prejtu atd.+bodík.

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: lepenice lepenice recept lepenice z brambor kočičák z brambor bramborova lepenice domácí sekaná s lepenicí co je lepenice jihočeská lepenice lepenice se zelím recept na lepenici jídlo lepenice jihočeský kočičák příloha kočičák co je to lepenice recepty lepenice jak se dělá kočičák recept lepenice jak se vaří kočičák lepenice recepty bramborový kočičák

Zapomněl/a jsem heslo