Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásníky

Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min +doba odležení

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, +doba odležení )

5. 4. 2009 18:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

zhruba 60-70 kusů

Nutriční hodnoty

Energie34 709 kJ / 8 296 kcal
Bílkoviny260,97 g
Tuky537,89 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 17,25 g
Sůl42,56 g
Sacharidy589,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

alena77

24. 1. 2010 21:40

No konečně jsem ulovila recept na ,,slavné klobásníky,,Přítel,co ho znám o nich pořád básní...a ja nevěděla co to je zač a z čeho to je.....vždy jsem se akorát dozvěděla , že je to maso v těstě...mooooooc děkuji...:yes:

Hannah.Montana

21. 12. 2009 18:08

Mňam!Vypadá to dobře dávám :yes:

džango

11. 9. 2009 19:18

no na receptech http://www.nadoma.cz/recepty/klobasniky_ se někdo činí, ze slušnosti by měl uvést i zde autora Jendu ;-)

Jenda1 Jenda1

29. 4. 2009 21:33

Pro neregistrovanou Janu Kutáčovou::-/
"na 1 kg masa 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU-koupíte v drogerii, maso je růžové)"- to vše je uvedeno v oddíle Suroviny tohoto receptu.;-)
Případné další dotazy rád zodpovím.:-):-):-))

Jana Kutačová

29. 4. 2009 10:09

Kolik té pragandy?

Paprika Paprika

6. 4. 2009 08:52

To vypadá výborně. :yes::-p;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

6. 4. 2009 06:36

:-) Dělávala je naše babička, úplně stejný recept, jen s jedním malinkým rozdílem - ne jako bulky, ale jako plněné "rohlíky":yes:Milovali jsme je, dík za recept;-)

Na sev.Moravě se podobně píkává tzv.šoldra, taky moc dobré. Na plech se dá silný plát těsta, poklade náplní (kusy vařeného uzeného, klobásky a ochucené mleté prorostlé maso tvarované jako klobása). Na to vše se dá druhý plát těsta, nechá se nakynout a pak upeče. Ze studeného se krájí řezy.......:-p

HankaPu HankaPu

5. 4. 2009 23:46

Dadicku, co ty změny komentářů:-? co jednou napíšu, tak si za tím stojím:-!:-!:-!

Marta Marta

5. 4. 2009 22:57

Jendo, teda ty jsou :yes::yes::yes: jeden jako druhý a lákají...:-p

HankaPu HankaPu

5. 4. 2009 22:44

ahoj dadicku, já si také myslím, že z některých receptů je cítit ta honba za pekárnou, ale Jendy se to určitě netýká. Stačí se podívat na jeho recepty... samé kvalitní,některé neobvyklé a řekla bych i docela pracné, on má prostě recepty na jedničku. Na druhou stranu když ta soutěž byla vyhlášená....:-):-):-)

dadicek

5. 4. 2009 22:32

No comment. Určitě vyzkouším. Skvělé. Posílám bodík:-!:-)):yes:

HankaPu HankaPu

5. 4. 2009 22:18

Jendo, smekám, protože ty tvoje recepty, to jsou prostě skvosty:yes: jestli takových máš víc, neváhej a poděl se s námi:yes::yes::yes::-) dávám ti velkýho plusíka:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 4. 2009 21:27

Nádherný recept:yes::-p

Bibinka Bibinka

5. 4. 2009 20:02

Jendo, to prostě vypadá skvěle:-!a ta barvička a lesk, no prostě mi slova došly, ale bodíka ode mne máš jasnýho:yes:

spagetka spagetka

5. 4. 2009 19:56

Aha - jen ten název jsem neznala - díky :yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Klobásníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j28v