Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
zhruba 60-70 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2010 21:40
No konečně jsem ulovila recept na ,,slavné klobásníky,,Přítel,co ho znám o nich pořád básní...a ja nevěděla co to je zač a z čeho to je.....vždy jsem se akorát dozvěděla , že je to maso v těstě...mooooooc děkuji...
21. 12. 2009 18:08
Mňam!Vypadá to dobře dávám
11. 9. 2009 19:18
no na receptech http://www.nadoma.cz/recepty/klobasniky_ se někdo činí, ze slušnosti by měl uvést i zde autora Jendu
29. 4. 2009 21:33
Pro neregistrovanou Janu Kutáčovou:
"na 1 kg masa 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU-koupíte v drogerii, maso je růžové)"- to vše je uvedeno v oddíle Suroviny tohoto receptu.
Případné další dotazy rád zodpovím.
"na 1 kg masa 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU-koupíte v drogerii, maso je růžové)"- to vše je uvedeno v oddíle Suroviny tohoto receptu.
Případné další dotazy rád zodpovím.
29. 4. 2009 10:09
Kolik té pragandy?
6. 4. 2009 08:52
To vypadá výborně.
6. 4. 2009 06:36
Dělávala je naše babička, úplně stejný recept, jen s jedním malinkým rozdílem - ne jako bulky, ale jako plněné "rohlíky"Milovali jsme je, dík za recept
Na sev.Moravě se podobně píkává tzv.šoldra, taky moc dobré. Na plech se dá silný plát těsta, poklade náplní (kusy vařeného uzeného, klobásky a ochucené mleté prorostlé maso tvarované jako klobása). Na to vše se dá druhý plát těsta, nechá se nakynout a pak upeče. Ze studeného se krájí řezy.......
Na sev.Moravě se podobně píkává tzv.šoldra, taky moc dobré. Na plech se dá silný plát těsta, poklade náplní (kusy vařeného uzeného, klobásky a ochucené mleté prorostlé maso tvarované jako klobása). Na to vše se dá druhý plát těsta, nechá se nakynout a pak upeče. Ze studeného se krájí řezy.......
5. 4. 2009 23:46
Dadicku, co ty změny komentářů co jednou napíšu, tak si za tím stojím
5. 4. 2009 22:57
Jendo, teda ty jsou jeden jako druhý a lákají...
5. 4. 2009 22:44
ahoj dadicku, já si také myslím, že z některých receptů je cítit ta honba za pekárnou, ale Jendy se to určitě netýká. Stačí se podívat na jeho recepty... samé kvalitní,některé neobvyklé a řekla bych i docela pracné, on má prostě recepty na jedničku. Na druhou stranu když ta soutěž byla vyhlášená....
5. 4. 2009 22:32
No comment. Určitě vyzkouším. Skvělé. Posílám bodík
5. 4. 2009 22:18
Jendo, smekám, protože ty tvoje recepty, to jsou prostě skvosty jestli takových máš víc, neváhej a poděl se s námi dávám ti velkýho plusíka
5. 4. 2009 21:27
Nádherný recept
5. 4. 2009 20:02
Jendo, to prostě vypadá skvělea ta barvička a lesk, no prostě mi slova došly, ale bodíka ode mne máš jasnýho
5. 4. 2009 19:56
Aha - jen ten název jsem neznala - díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 3 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Wafflando uvařila před 16 minutami
Míchaná vejce
matejkosila uvařila před 45 minutami
Vepřové nudličky s omáčkou
Vanish uvařila před 51 minutami
Kedlubnové smaženky
Fofa. uvařila před 4 hodinami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 4 hodinami
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 5 hodinami
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 8 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 11 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 16 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
57 názorů