Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
zhruba 60-70 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2009 19:52
Praganda-je asi Sanytr? Nebo, sakra, jak se to píše? No, skrátka-rychlosůl?
5. 4. 2009 19:51
Jendo, většinou,když si nejvíc myslíme, že něco bychom uveřejnit neměli, tak je to pravý opak. Takové ty nejlepší dlabance, jsou právě takové, jaké jsi uveřejnil. Já si to rozhodně ukládám a tobě letí bodík!
5. 4. 2009 19:50
Spagetko, jedná se o řeznickou sůl, pokud by neexistovala, byly by salámy, uzené a další produkty šedé. Samozřejmě můžeš použít běžnou kuchyňskou sůl.
5. 4. 2009 19:37
Jendo, myslím, že kromě velikonoční hlavičky udělám i tohle - jen dotaz k té soli - co to je za látku a proč se tam dává - jen kvůli té barvě?
5. 4. 2009 19:31
Ačkoli se bůčku v mém věku vyhýbám jak můžu,ikdyž ho jinak mám také ráda , jíme jen jídla z libového masa, tak tento recept přidávám do oblíbených a vyzkouším ho aspoň z poloviční dávky. Dávám bodík.
5. 4. 2009 19:17
Děkuji za hodnocení. Rozmýšlel jsem se, zda recept vůbec zveřejnit. Dlouho jsem ho považoval za rodinný, ale zjistil jsem, že už se podle receptu peče i v okolí a posílám ho tedy dál.
5. 4. 2009 19:09
Na bod jsem zapomněla! Tak to napravuji, klobásníky si ho zaslouží.
5. 4. 2009 19:03
Jendo, smekám, určitě vyzkouším. Posílám plusíka!
5. 4. 2009 18:58
Jendo . To je moc prima. Jistě zkusím. +bodík.
5. 4. 2009 18:49
Jendo, jsou k nakousnutí... Tak nádherné tvary! Na takovou práci si vůbec netroufám, máš můj obdiv .
5. 4. 2009 18:38
No teda ....
5. 4. 2009 18:32
No to je skvělé,ukládám si a tobě dávám bodík za fotopostup
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 9 minutami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 4 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 10 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 10 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 11 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 11 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 13 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:49
Další recepty
Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
57 názorů