Listový koláč s brynzou a kapustou
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem měla těsto vyválené na cca 3 mm - na jednu koláčovou formu mi stačilo půl balíčku listového těsta. Ale samozřejmě se těsto může vyválet i na silněji.
Brynza může být ztuhlá, pokud nejde dobře rozetřít, namočte si lžičku do oleje nebo brynzu předem trochu rozmačkejte v misce, aby byla poddajnější.
Oleje na cibuli dávejte jen maličko, aby koláč nebyl moc mastný.
Kapustu není třeba moc solit, brynza je slaná dost a udělá svoje. Stačí ji podusit cca 10 minut, pak změkne i pečením v troubě.
Délka pečení záleží na troubě, je třeba koláč kontrolovat. Já jsem ho pekla cca 35 minut na 220. Když jsou okraje zlatavé a koláč jde od krajů, je hotový.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2015 21:09
20. 10. 2015 21:01
No, čas je relativní veličina
Fakt jste to pekla tak dlouho?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 8 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 12 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 23 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 57 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 1 hodinou
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 2 hodinami
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 3 hodinami
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 3 hodinami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Listový špenát na talíři: Oblíbená šťavnatá zelenina chutná velmi dobře a dá se připravit na mnoho způsobů
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Další recepty
Tématické fráze: koláč s bryndzou slaný koláč s brynzou závin s brynzou kapusta recepty recepty s brynzou recepty s bryndzou koláče s bryndzou listový zavin s bryndzou peceni bryndza bryndza v listovém v listovém těstě kolač z s brynzou listové těsto s s brynzou kolace s brynzou závin z listového těsta s bryndzou slaný listový závin s bryndzou kolác se špenátem a brynzou listové taštičky s brynzou listový koláč kolac z listoveho testa s brynzou kolac s brynzou
Suroviny: těsto listové, brynza, cibule, kapusta, olej
Listový koláč s brynzou a kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gN89
2 názory